Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Δένδιας ΕΕ: Συμμετοχή ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας ΕΕ: Συμμετοχή ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Νίκος Δένδιας ΕΕ: Ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Νίκος Δένδιας ΕΕ: Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει σήμερα, Πέμπτη, από την Αθήνα μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι συνομιλίες θα εστιασθούν στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, την κατάσταση στο Αφγανιστάν, τη Λευκορωσία, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Αιθιοπία. Κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην περιοχή. Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ-Μάλικι.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες, ο υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον  Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο υπουργών Εξωτερικών βρέθηκε ο συντονισμός της Ελλάδας και της Κύπρου και η ανάγκη ευρωπαϊκής απάντησης στις τουρκικές παράνομες και προκλητικές ενέργειες σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαρώσια, γνωστοποίησε με ανάρτηση στο Twitter ο Ν. Δένδιας.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1329139666851913729

Δείτε ακόμα:
Θετικός στον κορονοϊό ο Ιερώνυμος
Συγκλονίζει γιατρός του “Σωτηρία” – “Πλέον διασωληνώνονται και 40άρηδες. Δεν έχουμε κενό κρεβάτι”
Μωρό 22 μηνών στο «Ιπποκράτειο» – “Καταφέραμε να μην διασωληνωθεί”
Σήμερα οι νέες πληρωμές αποζημίωσης ειδικού σκοπού – Ποιους αφορά
Δημήτρης Αλεξάνδρου: Η Ελένη Μενεγάκη πρέπει να γίνει μάθημα στα πανεπιστήμια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις