Ιερώνυμος κορονοϊός: Ανέβασε 38 πυρετό ο Αρχιεπίσκοπος

ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος κορονοϊός: Ανέβασε 38 πυρετό ο Αρχιεπίσκοπος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Ιερώνυμος κορονοϊός: Υπό στενή παρακολούθηση παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος σε ΜΑΦ του Ευαγγελισμού

19.11.2020 | 19:30

Ιερώνυμος κορονοϊός: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που μέχρι το μεσημέρι ήταν απύρετος και με καλή διάθεση, από το απόγευμα ανέβασε και πάλι πυρετό φθάνοντας το 38, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, ο οποίος παρακολουθεί στενά την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου.

Ο Αρχιεπίσκοπος διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και χθες εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς ανέβασε πυρετό 37,7. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η εισαγωγή του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του, ενώ λίγο αργότερα, αποφασίστηκε η εισαγωγή του και σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

«Η οξυγόνωσή του είναι πλήρως ελεγχόμενη, για αυτό το λόγο μπήκε και στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, υπό στενή παρακολούθηση», ανέφερε η Διευθύντρια της Α’ ΜΕΘ Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Η κ. Κοτανίδου επισήμανε ότι ο λόγος της εισαγωγής του Αρχιεπισκόπου ήταν αφενός η προχωρημένη ηλικία του και αφετέρου τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ήπια τα συμπτώματα του Ιερώνυμου

Για την κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Κονιδάρης, τονίζοντας ότι «ήταν ένα προληπτικό μέσο η εισαγωγή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Βρίσκεται σε θάλαμο COVID και αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα με τη θερμοκρασία του είναι στο 37,7».

Όπως εξήγησε ο κ. Κονιδάρης, «ο Αρχιεπίσκοπος έκανε επαναλμβανόμενα τεστ, ενώ όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό το τεστ ήταν αρνητικό. Τη Δευτέρα όμως επανέλαβε το τεστ και την Τρίτη βρέθηκε θετικός, ενώ αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες εισαγωγής».

Exit mobile version