Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακομιδές ασθενών με τρένο: Σε τραγική κατάσταση οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακομιδές ασθενών με τρένο: Σε τραγική κατάσταση οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα

Διακομιδές ασθενών με τρένο: Όπως αναφέρει το GR Times η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαμόρφωσης των 4 βαγονιών για τη μαζική μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό.

Διακομιδές ασθενών με τρένο: Tραγική παραμένει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα. Τα κρούσματα ξεπέρασαν χθες τα 900 προκαλώντας νέο σοκ και δείχνοντας για μια ακόμη φορά την κρισιμότητα της κατάστασης. Το σύστημα στη Θεσσαλονίκη ήδη πιέζεται και οι ΜΕΘ στενάζουν, ενώ υπάρχει έτοιμο σχέδιο για τη μεταφορά ασθενών στις ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της χώρας. Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να γίνουν μαζικές μεταφορές σε άλλα νοσοκομεία, υπάρχει σχεδιασμός για τη μεταφορά των ασθενών με τρένα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί να υπάρχει από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με COVID σε νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως αναφέρει το GR Times η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διαμόρφωσης των 4 βαγονιών για τη μαζική μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό. Ο συρμός αποτελείται συνολικά από 4 βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι- κυλικείο και ένα βαγόνι –κουπέ, ενώ βρίσκεται στο Ν.Σ.Σταθμό της Θεσσαλονίκης σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ήδη έχει διαμορφωθεί μερικώς το ένα από τα τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ενώ υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσουν οι εργασίες καθώς χρειάζεται να αφαιρεθούν τα καθίσματα κλπ.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της βορείου Ελλάδας

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 259 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ χθες έγιναν 120 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα έχει προκριθεί η μεταφορά ασθενών στην Αττική, είτε με C130 (όπου μπορούν να μεταφερθούν μέχρι 3 ασθενείς), είτε με τρένο, με το οποίο μπορούν να μεταφερθούν περισσότεροι.

Σύμφωνα με το onlarissa στη Λάρισα δεν υπάρχει κενό κρεβάτι στις ΜΕΘ, ενώ στην 5η ΥΠΕ καταγράφεται το πιο υψηλό ποσοστό πληρότητας σε ΜΕΘ πανελλαδικά. Για τη σημερινή εφημερία μετά την παραλαβή 4 αναπνευστήρων και ειδικού εξοπλισμού αναμένεται να αναπτυχθούν αντίστοιχα νέα κρεβάτια ΜΕΘ ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε 24.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις