Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παφίλης ΚΚΕ – Πολυτεχνείο: Η ιστορία δεν προχωρά με τυφλή υπακοή στις κυβερνήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παφίλης ΚΚΕ – Πολυτεχνείο: Η ιστορία δεν προχωρά με τυφλή υπακοή στις κυβερνήσεις

Παφίλης ΚΚΕ - Πολυτεχνείο: «Αντί να συζητάμε αυτά, συζητάμε για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, χουντικού τύπου, να απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση. Οι αστυνομικοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλον» είπε.

Παφίλης ΚΚΕ – Πολυτεχνείο: Για αυταρχισμό της κυβέρνησης και γενικευμένη επίθεση από την αστυνομία κάνει λόγο ο Θανάσης Παφίλης, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ρίξει λάδι στη φωτιά και υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα η συζήτηση θα έπρεπε να αφορά τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Αντί να συζητάμε αυτά, συζητάμε για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, χουντικού τύπου, να απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση εν ονόματι της πανδημίας. Οι αστυνομικοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλον» είπε.

Η ιστορία δεν προχωρά με τυφλή υπακοή στις κυβερνήσεις

Ο κ. Παφίλης πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έκανε αυτό που είχε πει από την αρχή, να γίνουν δηλαδή συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων. «Η ιστορία δεν προχώρησε με την τυφλή υπακοή του κινήματος στην κάθε κυβέρνηση, προχώρησε με ανυπακοή, κάναμε ανυπακοή οργανωμένη, με υγειονομικά μέτρα που δεν παίρνονται πουθενά, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στις υπηρεσίες, ούτε παντού. Υποδειγματική. Και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν η κυβέρνηση είχε πει να γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρότατα, υγειονομικά μέτρα περισσότερο και από ενάμισι μέτρο και νομίζω αυτό θα το εκτιμήσει ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε.

Παφίλης: Αναίτια επίθεση της αστυνομίας στο κέντρο

Αναφορικά με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για όργιο αυταρχισμού ενώ σημείωσε ότι ανησυχεί μην κόλλησαν οι διαδηλωτές κορωνοϊό από τους αστυνομικούς. «Δεν ήταν πορείες, ούτε στην Αμερικανική Πρεσβεία, και σταματήστε να το λέτε, ούτε το απόγευμα κάναμε πορεία. Και ξαφνικά δεχθήκαμε επίθεση από την Αστυνομία. Και όταν πήγαμε να διαπραγματευτούμε, να τους πούμε ηρεμήστε να μιλήσουμε, ξέρετε τι έγινε; Δεν ήταν πορεία, ήταν συγκέντρωση. Η παράσταση έγινε στην Αμερικανική Πρεσβεία. Εμείς φοράμε όλοι μάσκες. Και δείτε και οι αστυνομικοί πώς είναι! Μην μας κόλλησαν και κορωνοϊό. Σας μιλάω υπεύθυνα και ειλικρινά. Πήγαμε να τους πούμε και μας όρμηξαν. Με ‘πιάσαν και με τραβάγανε. Παραλίγο να ορμήξουν και στον γενικό γραμματέα του κόμματός μας. Σεβασμός κανένας… Μια φασιστική αντίληψη κυριολεκτικά. Κάνανε πέντε συλλήψεις στον σωρό. κάνανε τουλούμι στο ξύλο έναν άνθρωπο, αλλουνού του έβγαλαν την πλάτη, και έπιασαν τρεις τυχαία», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις