Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως – Τηλεκπαίδευση: Συνομίλησε διαδικτυακά με μαθητές στο Καστελλόριζο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως – Τηλεκπαίδευση: Συνομίλησε διαδικτυακά με μαθητές στο Καστελλόριζο

Κεραμέως - Τηλεκπαίδευση: Ξεκίνησε την Τετάρτη η τηλεκπαίδευση και για μαθητές Δημοτικού

Κεραμέως – Τηλεκπαίδευση: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε γνωστό πως την Τετάρτη «συνδέθηκε» διαδικτυακά με μαθητές Γυμνασίου στο Καστελλόριζο, την ώρα που έκαναν μάθημα Γεωμετρίας και συζήτησε μαζί τους για το θέμα της τηλεκπαίδευσης.

Σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Μελίνα, Παναγιώτης, Ιουλιέττα, Αναστασία, Μαρία: μαθητές Γυμνασίου Μεγίστης του ακρτικού μας Καστελλόριζου! Τους «επισκέφθηκα» σήμερα διαδικτυακά την ώρα που έκαναν μάθημα Γεωμετρίας και συζητήσαμε την εμπειρία τους από την τηλεκπαίδευση».

Πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων

Στο μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, με την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο να εκτιμάται – μαζί με τους εκπαιδευτικούς – στο 1,6 εκατομμύρια άτομα. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι για τους μαθητές, ενώ τη Δευτέρα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρακολούθησε εκπαιδευτική τηλεόραση και χθες ήταν αργία λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η τηλεκπαίδευση και για τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων. Χωρίς κόστος για τις οικογένειες η τηλεκπαίδευση μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Οι προσπάθειες για ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης όλων στην εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς, συνεχίζονται αδιάκοπα, όπως τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας, ενώ εξασφαλίστηκε ότι η υφιστάμενη πρόσβαση μέσω τηλεφώνου (call in) στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex θα είναι πλέον και αυτή δωρεάν.

Στο μεταξύ, προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex έχουν αναφέρει από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας γονείς και δάσκαλοι.  Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, η λειτουργία της πλατφόρμας παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις κατά περιπτώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις