Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: «Υπήρξε νοθεία στις εκλογές, εγώ είμαι ο νικητής!»
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: «Υπήρξε νοθεία στις εκλογές, εγώ είμαι ο νικητής!»

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: Επιμένει στην αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος

Τραμπ εκλογές ΗΠΑ: Την καθημερινή του απόπειρα να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ συνεχίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος – επιλεκτικά – δημοσιεύματα για να υποστηρίξει ότι υπήρξε εκτεταμένη νοθεία και ο ίδιος είναι ο πραγματικός νικητής.

Την τελευταία ώρα, ο Τραμπ επανήλθε μέσω Twitter με τέσσερις αναρτήσεις του, αρχικά αναδημοσιεύοντας άρθρο των New York Times το οποίο επισημαίνει ότι έλαβε 10,1 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια. Αν και το γεγονός οφείλεται προφανώς στην αυξημένη συμμετοχή, ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει πως «νίκησα στις εκλογές» και υπήρξε «εκτεταμένη νοθεία σε όλη τη χώρα».

Χαρακτηρίζει λάθος και την απόφαση στο Μίσιγκαν

Σε άλλη ανάρτησή του χαρακτηρίζει λάθος την απόφαση της Κομητείας Γουέιν, στο Μίσιγκαν, να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας ότι ψήφισαν περισσότεροι από τον πληθυσμό, ενώ υπήρξε εκφοβισμός των ψηφοφόρων.

Σχολιάζοντας αναφορά του Reuters σε δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η αφισβήτηησ του εκλογικού αποτελέσματος επηρεάζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αμερικανική δημοκρατία, ο Τραμπ επαναλαμβάνει τα περί «χειραγωγημένων εκλογών», ενώ αμφισβητεί και τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στους ισχυρισμούς του ότι οι ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν επαρκή πρόσβαση στην επιτήρηση της καταμέτρηση των ψήφων.

Τραμπ: Προωθεί άμεσα την προεκλογική υπόσχεσή του από το 2016 για μείωση στις τιμές των φαρμάκων

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέφερε ένα σχέδιο, που είχε εκπονηθεί εδώ και καιρό, για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, με τους συμβούλους του να του επισημαίνουν πως θα έχει απ’ αυτό ένα επιπλέον όφελος: θα πλήξει μια βιομηχανία για την οποία πιστεύει ότι επιβράδυνε την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού ώστε να είναι διαθέσιμο μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σχολιάζει το POLITICO.

Η αλλαγή στάσης ήρθε έπειτα από συναντήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο Οβάλ Γραφείο, κατά τις οποίες ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer επειδή δεν ανακοίνωσε πως το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό πάνω από 90% παρά μόνο μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν λάβει γνώση της σχετικής συζήτησης.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι εργάστηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την κατάρτιση μιας εκδοχής της πολιτικής, την οποία ο Τραμπ προγραμματίζει να ανακοινώσει σήμερα. Σχεδιάζει να συνδέσει τις πληρωμές της κυβέρνησης για φάρμακα με τις χαμηλότερες τιμές που καταβάλλονται ενδεχομένως για τα φάρμακα αυτά στο εξωτερικό. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μειώσει μέχρι και 30% τις πληρωμές για φάρμακα στο πλαίσιο του προγράμματος Medicare, εξαλείφοντας έτσι ένα μέρος των κερδών των φαρμακευτικών εταιριών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις