Αθήνα

°C

Πέμπτη

05

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τεστ αυτοελέγχου κορονοϊός: «Πράσινο φως» από την FDA – Αποτέλεσμα σε μισή ώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Τεστ αυτοελέγχου κορονοϊός: «Πράσινο φως» από την FDA – Αποτέλεσμα σε μισή ώρα

Τεστ αυτοελέγχου κορονοϊός: Το τεστ δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, ο οποίος υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει Covid-19, να πάρει δείγμα από τη μύτη του και να «τσεκάρει» αν έχει μολυνθεί

Τεστ αυτοελέγχου κορονοϊός: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, το πρώτο διαγνωστικό τεστ αυτοελέγχου για κορονοϊό, το οποίο μπορεί να κάνει κανείς μόνος του στο σπίτι και να πάρει τα αποτελέσματα σε 30 λεπτά. Το γρήγορο τεστ μιας χρήσης, δημιούργημα της εταιρείας Lucira Health, δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, ο οποίος υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει Covid-19, να πάρει δείγμα από τη μύτη του και μετά να «τσεκάρει» αν έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, δείχνοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Έως τώρα είχαν εγκριθεί από τη FDA διαγνωστικά τεστ που επέτρεπαν σε κάποιον να συλλέξει δείγμα μόνος του, αλλά μετά έπρεπε να το στείλει για ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο. Το νέο τεστ είναι το πρώτο που δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλά δίνει κατ’ οίκον αποτελέσματα. Το τεστ «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία, ενώ για χρήση σε παιδιά κάτω των 14 ετών η χρήση του τεστ πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Δείτε ακόμα:
Υπογράφεται σήμερα της Διακήρυξης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας
Ξεκινά σήμερα η 66η Ετήσια Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ
Μετά τους ιδιώτες επιστρατεύονται και συνταξιούχοι γιατροί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις