Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρνητές πανδημίας Ελβετία: Μια σοκαριστική πρόταση
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Αρνητές πανδημίας Ελβετία: Μια σοκαριστική πρόταση

Αρνητές πανδημίας Ελβετία: Η έξαρση της πανδημίας διαμορφώνει μία ολοένα και πιο ασφυκτική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η πληρότητα των οποίων έχει αγγίξει και σε πολλές περιπτώσεις ξεπεράσει το 100% από τις 13 Νοεμβρίου.

Αρνητές πανδημίας Ελβετία: Ένας εξέχων Οικονομολόγος Υγείας στην Ελβετία πρότεινε οι αρνητές του κορωνοϊού να στερηθούν μία θέση σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε περίπτωση συμφόρησης. Οι χώροι εντατικής θεραπείας εξαντλούνται σε όλη την Ελβετία, με την κατάσταση σε ορισμένα καντόνια να γίνεται ιδιαίτερα τρομερή. Οι χώροι εντατικής θεραπείας εξαντλούνται σε όλη την Ελβετία, με την κατάσταση σε ορισμένα καντόνια να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Ο Willy Oggier, κορυφαίος οικονομολόγος υγείας και σύμβουλος σε ελβετικά νοσοκομεία για την πανδημία του κορωνοϊού, πρότεινε μια ριζοσπαστική ιδέα σε περίπτωση συμφόρησης σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο Oggier μιλώντας στο ελβετικό Tages Anzeiger ότι αν κάποιος είναι σκεπτικιστής κορωνοϊού ή όχι, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων.

«Προτείνω οι σκεπτικιστές του κορωνοϊού να χάνουν το δικαίωμά τους σε ένα κλίνη ή σε έναν χώρο εντατικής θεραπείας εάν υπάρχει συμφόρηση», δήλωσε ο Oggier. «Όποιος αναφέρεται επειδή παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται ονομαστικά και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», είπε. «Αυτό συμβαδίζει με την αρχή ο ρυπαίνων πληρώνει», σημείωσε. Ο Oggier υπερασπίστηκε την πρότασή του, λέγοντας ότι δεν ισοδυναμεί με περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης. «Όχι, δεν πρόκειται για έλεγχο της κοινωνικής συμπεριφοράς. «Μιλάω απλώς για τις καταστάσεις συμφόρησης. Εάν τα νοσοκομεία φτάσουν στα όριά τους, οι επαγγελματίες υγείας δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν το τελευταίο κρεβάτι. Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο όταν ο αυτοαποκαλούμενος επαναστάτης του κορωνοϊού αφήνεται πίσω από όταν χτυπά απλά τον γηραιότερο ασθενή στο δωμάτιο», τόνισε.

Η Γαλλία έχει προσφερθεί να δεχτεί στα δικά της νοσοκομεία Ελβετούς

Σημειώνεται ότι την Τρίτη στην Ελβετία ανακοινώθηκαν 4.560 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελβετία και στο γειτονικό πριγκιπάτο του Λίχντενσταϊν ανήλθε σε 274.534 και ο αριθμός των νεκρών σε 3.300 αυξημένος κατά 142. Σημειώνεται ότι η Ελβετία έχει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης θεωρείται από τα καλύτερα στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών προς όλους, ως δημόσιο νοσοκομείο.

Η Γαλλία έχει προσφερθεί να δεχτεί στα δικά της νοσοκομεία ασθενείς από την Ελβετία. Κάποιοι άλλοι βγαίνουν από την μονάδα εντατικής θεραπείας νωρίτερα, σε μία προσπάθεια να απελευθερωθούν κρεβάτια. Ασθενείς ενθαρρύνονται να παραμείνουν στην οικεία τους ακόμα και αν η κατάσταση τους εμφανίζει ανησυχητική επιδείνωση. Το αδιέξοδο φάνηκε και λίγες ημέρες νωρίτερα. Τότε που η ελβετική κυβέρνηση έθεσε τον στρατό στη διάθεση των νοσοκομείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου η κυβέρνηση «αποφάσισε να στηρίξει τον τομέα της δημόσιας υγείας, επιστρατεύοντας έως 2.500 στρατιώτες ως υπηρεσία υποστήριξης». Οι δε αιτήσεις από τα καντόνια θα εξεταστούν από την κεντρική κυβέρνηση.

Τρεις ημέρες νωρίτερα ένας εντατικολόγος προειδοποίησε με ιδιαίτερα τραγικούς τόνους τους πολίτες. Έκανε λόγο για υγειονομική καταστροφή. Περιέγραψε πως ανά 15 λεπτά τα φορεία φέρνουν ασθενή με κορονοϊό, ενώ σε περιοχές τα μισά από τα τεστ –και είναι πολλά τα τεστ που διενεργούνται– βγαίνουν θετικά!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις