Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλεξία Έβερτ ΚΚΕ: Οργή για τον χαρακτηρισμό – Ζητούν την παραίτησή της
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξία Έβερτ ΚΚΕ: Οργή για τον χαρακτηρισμό – Ζητούν την παραίτησή της

Αλεξία Έβερτ ΚΚΕ: Το σχόλιο ήρθε κάτω από την ανάρτηση της αρθρογράφου Πέπης Ραγκούση

Αλεξία Έβερτ ΚΚΕ: «Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

«Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων» υπογράμμισε, καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Ν. Σοφιανός.

Το ποστάρισμα

Το σχόλιο της αντιδημάρχου Αθηναίων είχε ως εξής: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι!». Το σχόλιο ήρθε κάτω από την ανάρτηση της αρθρογράφου Πέπης Ραγκούση στο facebook όπου η αρθρογράφος είχε ποστάρει μια φωτογραφία από την παρέμβαση του ΚΚΕ για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου με το σχόλιο: «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας».

Να παραιτηθεί

Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου ζητεί την παραίτηση της κ. Έβερτ. Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης αναφέρει:

«Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κ. Αλεξία Έβερτ χαρακτήρισε, σε δημόσιο διαδικτυακό σχόλιό της, ως «κατσαρίδες και τρωκτικά» τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Είναι προφανής η αναντιστοιχία ανάμεσα στο θεσμικό ρόλο της κ. Έβερτ και στη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, και μάλιστα με τη χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας. Κατά συνέπεια, θεωρούμε την παραίτηση της κ. Έβερτ αυτονόητη και αναμένουμε από τον κ. Μπακογιάννη να πράξει τα δέοντα.»

Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί

Από τη μεριά της, η δημοτική παράταξη Αθήνα Είσαι Εσύ του Παύλου Γερουλάνου, έκανε την εξής δήλωση:

«Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που έκανε η aντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κ. Αλεξία Έβερτ για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Στην πολιτική μπορεί να διαφωνούμε ριζικά ο ένας με τον άλλο, αλλά πολιτευόμαστε ακριβώς για να γεφυρώσουμε τις διαφορές και τις διαφωνίες μας.

Δηλώσεις αυτού του τύπου προωθούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία και καθιστούν τις όποιες διαφορές μας αγεφύρωτες. Ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που διανύουμε ως χώρα η διατήρηση της ομοψυχίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κα Έβερτ είναι να θέσει την παραίτηση της στη διάθεση του Δημάρχου.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις