Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός Παναθηναϊκός: Το ελληνικό «Ελ κλάσικο»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός: Το ελληνικό «Ελ κλάσικο»

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός: Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατά το παρελθόν στο γήπεδο του Νέου Φαλήρου έχει αντιμετωπίσει δυο φορές τον Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός Παναθηναϊκός: Μπορεί η δυναμικότητα των ομάδων να μην είναι αυτή την εποχή ίδια! Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε «κακά χάλια». Μπορεί με την απόδοση του σε κάθε παιχνίδι να δείχνει ότι οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν και δεν επαρκούν, δεν του δίνουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε μεγάλα παιχνίδια! Όμως πάντοτε ένας αγώνας με τον Ολυμπιακό αποτελεί, παίρνει μορφή και είναι ντέρμπυ! Ήταν και φυσικά είναι το ελληνικό «Ελ Κλάσικο»! Βέβαια η ανωτερότητα του Ολυμπιακού είναι φανερή και μεγάλη. Όπως και η αξία των ερυθρολεύκων ποδοσφαιριστών είναι τεράστια έναντι των συναδέλφων τους του Παναθηναϊκού! Τα δεδομένα αυτά πάντως σε ένα ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ή Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού πάντοτε αλλάζουν ή καταργούνται! Οι ομάδες ξεκινούν από την… αρχή! Με το… κοντέρ μηδενισμένο! Και φυσικά όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά!

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει πως στο παιχνίδι του Σαββάτου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά, είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού ο Ρουμάνος Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος κατά το παρελθόν στο γήπεδο του Νέου Φαλήρου έχει αντιμετωπίσει δυο φορές τον Ολυμπιακό! Μια ως προπονητής του ΠΑΟΚ στις 2 Οκτωβρίου του 2011 για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και την δεύτερη φορά με την Στάνταρ Λιέγης στις 20 Οκτωβρίου του 2009 για το Τσάμπιονς Λιγκ! Βέβαια τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Στάνταρ είχαν προηγηθεί με 1-0. Όμως ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να ανατρέψει το σκορ, να ισοφαρίσει και τελικά να νικήσει με 2-1! Προπονητές του Ολυμπιακού, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Βραζιλιάνος Ζίκο και στο ματς με την Στάνταρ Λιέγης ήταν ο Ισπανός Βαλβέρδε, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής της Μπαρτσελόνα!

Συνάντηση στο παρελθόν

Ο Μπόλονι όμως έχει κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει τόσο τον σημερινό προπονητή Πέδρο Μάρτινς, όταν αυτός ήταν ποδοσφαιριστής, στα τελειώματα του, της Αλβέρκα και ο Ρουμάνος ήταν προπονητής της Σπόρτινγκ, όσο και τον διάσημο Γάλλο ποδοσφαιριστή Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος έπαιζε στην Μαρσέιγ και ο Μπόλονι ήταν τεχνικός της Λανς! Και τα δυο παιχνίδια ο σημερινός προπονητής του Παναθηναϊκού τα έχασε! Οι ομάδες του ηττήθηκαν! Για να δούμε εάν θα… «τριτώσουν» οι ήττες για τον Ρουμάνο προπονητή στο ελληνικό «Ελ Κλάσικο» του Σαββάτου!
Πάντως και οι δυο ομάδες χωρίς προβλήματα είναι έτοιμες, με όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους για τον μεγάλο αγώνα, που θα ξεκινήσει στις 19.30 στο «Γεώργιος Καραισκάκης».

Δείτε ακόμη

“Ένα αποτέλεσμα με Σλοβενία, νίκη για την πρωτιά”
H Ισπανία διέσυρε χωρίς έλεος 6-0 τη Γερμανία
Παρουσίαση της μελέτης στην ΕΠΟ, τηλεοπτικά και έναρξη SL2 και FL

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις