Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης Πολυτεχνείο: Πήγε μόνος του – Έκανε αντίσταση στον… Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης Πολυτεχνείο: Πήγε μόνος του – Έκανε αντίσταση στον… Τσίπρα

Πολάκης Πολυτεχνείο: Σε ακόμα μια κίνηση που αναμένεται να συζητηθεί προχώρησε ο Παύλος Πολάκης

Πολάκης Πολυτεχνείο: Σε ακόμα μια κίνηση που αναμένεται να συζητηθεί προχώρησε ο Παύλος Πολάκης. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, στην οποία συμμετείχε πενηνταμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Χανίων έφτασε με τη μηχανή του στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσει λουλούδι στο μνημείο.

Πρόκειται ουσιαστικά για κεντρική αμφισβήτηση της κομματικής απόφασης να μην παρευρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο. Σημειώνεται ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες η Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας έκαναν σαφές ότι δεν θα παρευρεθούν στο Πολυτεχνείο λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων το τελευταίο διάστημα λόγω της ανάρτησής του με το «τσιμπούσι» σε φιλικό σπίτι, εν μέσω απαγορευτικών μέτρων λόγω πανδημίας. Η κίνηση του Πολάκη προκάλεσε αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Χανίων να καλείται σε απολογία από το Πειθαρχικό ενώ ηχηρό «άδειασμα» του επεφύλαξε, χθες και ο Ανδρέας Ξανθός.

Στο ΕΑΤ-ΕΣΑ ο Τσίπρας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώθηκαν στα πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ και νυν γραφεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών στο πάρκο Ελευθερίας για να τιμήσουν την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. Κρατώντας στα χέρια τους από ένα κόκκινο γαρύφαλλο, η αντιπροσωπεία της Κουμουνδούρου αποτελούμενη από βουλευτές, μέλη της Νεολαίας και αντιστασιακούς, συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο του μουσείου τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

Παρόντες μεταξύ άλλων, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Νίκος Φίλης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Βούτσης, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Νίκος Παππάς. Θα ακολουθήσει «εκδήλωση τιμής και μνήμης» στον χώρο, ενώ την εκδήλωση αναμένεται να χαιρετίσουν αντιστασιακοί – μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις