Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Πολυτεχνείο: Κατέθεσε στεφάνι ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Πολυτεχνείο: Κατέθεσε στεφάνι ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης - Πολυτεχνείο: Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η επέτειος αποκτά νέο νόημα φέτος μέσα στις περιστάσεις.

Μητσοτάκης – Πολυτεχνείο: Στο Πολυτεχνείο μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι με την ευκαιρία της 47ης επετείου από την εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.  Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η επέτειος αποκτά νέο νόημα φέτος μέσα στις περιστάσεις.

Σήμερα, τόνισε, οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νέους, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία, συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα την οποία όλοι πρέπει να επιδείξουμε για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Κατέθεσε στεφάνι και η ΠτΔ

Το Πολυτεχνείο επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την κατάθεση στεφάνου. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ, εισερχόμενη από την πλαϊνή είσοδο, οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο είναι κλειστοί, κατέθεσε στεφάνι, έκανε μία δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου κι ακολούθως αποχώρησε από το χώρο. Η δήλωση της Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, είναι μια κορυφαία πράξη αντίστασης, που καθόρισε όχι μόνο μια γενιά και τους αγωνιστές αλλά και την πιο προοδευτική περίοδο της δημοκρατίας. Οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Το μήνυμα που εκπέμπει το Πολυτεχνείο είναι καθολικό: Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις