Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Άμπου Ντάμπι: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο πρωθυπουργός – Υπογράφει συμφωνίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Άμπου Ντάμπι: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο πρωθυπουργός – Υπογράφει συμφωνίες

Μητσοτάκης Άμπου Ντάμπι: Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μια «φυσική γέφυρα» ανάμεσα στις εξελίξεις στην Ευρώπη και στο ευρύτερο περιβάλλον του Αραβικού Κόσμου.

Μητσοτάκης Άμπου Ντάμπι: Στο Αμπού Ντάμπι μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράταρα. Επιδίωξη των δύο χωρών, οι οποίες έχουν έρθει πολύ κοντά το τελευταίο διάστημα και μοιράζονται κοινές γεωστρατηγκές προσεγγίσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της αραβικής χερσονήσου, είναι η μετατροπή της διμερούς σχέσης σε στρατηγική εταιρική σχέση, κάτι που θα αποτυπωθεί και στις συμφωνίες που αναμένεται να υπογραφούν. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί για δεύτερη φορά, μετά τον Φεβρουάριο, στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να συναντηθεί με τον ισχυρό άνδρα της χώρας που δεν είναι άλλος από τον Διάδοχο του Θρόνου, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο συνήψε σημαντική συμφωνία για την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Στο τετ α τετ που θα έχουν την Τετάρτη θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό – επενδυτικό όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο. Θα υπογραφούν, ειδικότερα, Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης καθώς και Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που θα επικυρώνουν τις κοινές απόψεις που έχουν Αθήνα και Αμπού Ντάμπι έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

Τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα μείνει στα Εμιράτα λιγότερο από 24 ώρες, θα συνοδεύσουν στο ταξίδι του οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο οικονομικός σύμβουλος του Αλέξης Πατέλης, καθώς και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος.

Δείτε ακόμη
Κίνητρα για την επιστροφή γιατρών από το εξωτερικό μελετά η κυβέρνηση
Γιάννης Ζερβάκης: Ποιος είναι ο νέος σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου
Κοντοζαμάνης: Ξεκινάμε εμβολιασμούς τον Ιανουάριο αν όλα πάνε καλά
Ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο – «Μη στήνετε σκηνικό σύγκρουσης»
Αυξήθηκαν τα κρούσματα στις ηλικίες 40 με 65 – Μια “σταγόνα” αισιοδοξίας από τους ειδικούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις