Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να περάσω το lockdown: Μια γλαφυρή περιγραφή
PLUS

Πώς να περάσω το lockdown: Μια γλαφυρή περιγραφή

Πώς να περάσω το lockdown: Η δημοσιογράφος Κλόντια Κόνελ περιγράφει γλαφυρά στην «Daily Mail» όλα αυτά που δεν θα κάνει σε αυτό το lockdown.

Πώς να περάσω το lockdown: Υστερα από περίπου 8 μήνες, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο τέθηκαν ξανά σε lockdown. Αυτή τη φορά, όμως, οι πολίτες του κόσμου ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, καθώς το lockdown του Μαρτίου ήταν μια σκληρή δοκιμασία για όλους. Η δημοσιογράφος Κλόντια Κόνελ περιγράφει γλαφυρά στην «Daily Mail» όλα αυτά που δεν θα κάνει σε αυτό το lockdown.

Lockdown: 25 πράγματα που δεν θα κάνει η δημοσιογράφος της «Daily Mail»

Να τρώει σαν να μην υπάρχει αύριο

Σύγχυση και άγχος. Ολοι φάγαμε σαν να μην υπάρχει αύριο, παίρνοντας κατά μέσο όρο 3 κιλά (ή 9, στη δική μου περίπτωση). Το φαγητό μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, αλλά η ντουλάπα είναι γεμάτη με ρούχα που δεν μας κάνουν.

Πιζάμες στις βιντεοκλήσεις

Νομίζετε ότι θα είναι μια χαρά, οι άνθρωποι θα βλέπουν μόνο το κολάρο και θα νομίζουν ότι φοράτε πουκάμισο. Λάθος. Τα emails που ακολούθησαν έδειξαν ότι κανείς δεν ξεγελάστηκε, όλοι ήξεραν ότι διοργανώνετε επαγγελματικά meetings με τις πιζάμες.

Οχι άλλα ψωμιά

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ανησυχείτε για προζυμένια «ορεκτικά». Στο τέλος της ημέρας, είναι ένα καρβέλι ψωμί και μπορείτε να το αγοράσετε από τον φούρνο.

Ούτε άλλο banana bread

Σε έναν κόσμο γεμάτο νόστιμα κέικ, το banana bread είναι περίπου 12.000o στη λίστα.

Γυμναστική με τον Τζόι

Ο Τζόι Γουίκς, γνωστός και ως «The Body Coach», κράτησε σε φόρμα τους Βρετανούς στο πρώτο lockdown. Σε αυτό επανήλθε με το Wake Up With Joe στις 6:00 στο YouTube, τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτή τη φορά, ωστόσο, αφήστε το στα παιδιά.

Χορός στο TikTok

Οταν η Τζούντι Ντεντς βιντεοσκόπησε ένα βίντεο χορού με τον εγγονό της, ήταν γλυκό και αστείο. Οταν όλοι οι άλλοι ακολούθησαν έγινε ενοχλητικό. Δεν υπάρχει ανάγκη ο χορός να μοιράζεται με τον κόσμο.

Ποτό στο μεσημεριανό

Στο πρώτο lockdown αυξήθηκαν οι πωλήσεις αλκοόλ. Πριν από πολύ καιρό ζούσαμε όλοι σαν ένα επεισόδιο Mad Men, με το πρώτο κοκτέιλ της ημέρας το μεσημέρι και ακολουθούσε μια σταθερή ροή ως το βράδυ. Ας κάνουμε ένα διάλειμμα στα συκώτια μας αυτή τη φορά.

Η ομάδα Whatsapp

Αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον κατέληξε σε έναν ατελείωτο γύρο ανθρώπων που στέλνουν τα ίδια «αστεία» βίντεο και GIF. Η συνεχής ειδοποίηση σε κάνει τρελό.

Οι αχρείαστες αγορές

Γιγαντιαίες πισίνες, ηλεκτρικές σκούπες των 500 λιρών, παζλ με 1.000 κομμάτια κ.λπ. Με όλα τα καταστήματα λιανικής κλειστά, εκτός από τα απαραίτητα, επικεντρωθήκαμε στις διαδικτυακές αγορές, συνήθως για πράγματα που δεν θα ονειρευόμαστε ποτέ να αγοράσουμε σε κανονικούς καιρούς. Τα στένσιλ καφέ (κομμένα σχήματα που μου επιτρέπουν να κάνω ωραία σχέδια στον καπουτσίνο μου) παραμένουν αχρησιμοποίητα στο συρτάρι.

Γίναμε του πολιτισμού

Κάναμε virtual tour σε μουσεία και γκαλερί Τέχνης. Παρακολουθήσατε διαδικτυακές εκδόσεις παιχνιδιών και χορευτικών παραγωγών. Μα γιατί; Ποτέ δεν πήγατε όταν μπορούσατε (ψιθυρίστε το)… ήταν λίγο βαρετά.

Εθισμός στην καθαριότητα

Σε αντίθεση με την πρώτη φορά, όταν οι κανόνες ήταν αβέβαιοι, τώρα γνωρίζουμε ότι οι καθαριστές μπορούν να εργάζονται στα σπίτια. Ζήτω! Δεν χρειάζεται να καταλάβετε τι είναι όλα αυτά τα εξαρτήματα.

Καθημερινή άσκηση

Στο πρώτο lockdown, κάθε μέρα ήταν κατάλληλη για άσκηση. Τα πάρκα ήταν φίσκα. Οταν οι περιορισμοί έληξαν και ήμασταν ελεύθεροι να πάμε όπου θέλουμε, δεν μπορούσαμε.

Πανικός στο σουπερμάρκετ

Να είστε ειλικρινείς, ακόμα δεν έχετε χρησιμοποιήσει όλα τα ρολά τουαλέτας και τις ντομάτες που αποθηκεύσατε την πρώτη φορά, έτσι; Περιμένετε δύο ώρες στο παγωμένο κρύο για να συσσωρεύσετε στο καροτσάκι σας πράγματα που δεν χρειάζεστε;

Μια νέα γλώσσα

Νωρίτερα φέτος, όλοι φαίνονταν να φορούν ακουστικά και να περπατούν επαναλαμβάνοντας φράσεις όπως το Como estas hoy, ξανά και ξανά. Αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο του lockdown με σύνεση, πολλοί επέλεξαν να μελετήσουν μια γλώσσα. Αλλά δεν κράτησε και, ας το παραδεχτούμε, το Un vino por favor είναι αρκετό για να το ξεπεράσουμε.

Συνδρομή στο Veg Box

Κανείς δεν ξέρει τι να κάνει με την κολοκύθα, και όποιος σας λέει ότι τα γογγύλια έχουν ωραία γεύση… Επιπλέον, ποτέ δεν καταφέρατε να αναγνωρίσετε αυτό το περίεργο, ασταθές, κίτρινο πράγμα, πόσω μάλλον να το μαγειρέψετε.

Ωρα για κούρεμα

Με ψαλίδι νυχιών. Το σωστό ψαλίδι κομμωτών εξαντλήθηκε, έτσι όλοι κόψαμε αφέλειες ή φράντζα με όσα βρήκαμε και καταλήξαμε να έχουμε κουρέματα που μας έκαναν οι μαμάδες μας όταν ήμασταν παιδιά.

Μάσκες από κάλτσες

Όταν οι μάσκες προσώπου πήραν το «πράσινο φως», οι άνθρωποι ανακάλυψαν έξυπνους τρόπους να φτιάξουν τις δικές τους. Το κόψιμο μιας παλιάς κάλτσας ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, αφού ένα βίντεο έγινε viral. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι έμοιαζε ακριβώς με μια παλιά κάλτσα που της είχε επιτεθεί ένα ψαλίδι κουζίνας.

Πρόγραμμα διακοπών

Όλοι ξεγελαστήκαμε σκεπτόμενοι ότι θα ήταν ασφαλές να κλείσουμε καλοκαιρινές ή μισές διακοπές στο εξωτερικό -μόνο για να ακυρώσουμε ή να επιστρέψουμε σπίτι νωρίς για να ξεπεράσουμε τους συνεχώς μεταβαλλόμενους περιορισμούς. Μείνετε σπίτι. Είναι ασφαλέστερο και φθηνότερο.

Προσοχή στο Zoom

Προκειμένου να μη μοιάζετε με τον Τζάμπα Χατ (χαρακτήρας από τον «Πόλεμο των Αστρων») στο Zoom είναι σημαντικό να σηκώσετε τον φορητό υπολογιστή σας σε τουλάχιστον τρία βιβλία με σκληρό εξώφυλλο. Τα βιβλία μαγειρικής είναι εξαιρετικά γι’ αυτό. Αν δεν το κάνετε, μοιάζετε σαν να έχετε διπλοσάγονο.

Μαγείρεμα και μαγείρεμα

Δεν θα ξοδέψουμε μισή μέρα μαγειρεύοντας τεράστιες ποσότητες τσίλι και σούπα για να μπουν σε ψύξη για αργότερα. Χρειάζονται ώρες για να προετοιμάσετε τα λαχανικά, βαρεθήκατε τελείως από το ίδιο φαγητό ξανά και ξανά -και ο καταψύκτης σας εξακολουθεί να είναι γεμάτος.

DIY

Από πλήξη, βάψατε τα ντουλάπια στο σαλόνι και στην κουζίνα. Τώρα κοιτάζετε κάθε μέρα τις επιφάνειες που «χάσατε». Αφήστε τα στους επαγγελματίες.

Τρέλα με το κολύμπι

Οι πισίνες μπορεί να είναι κλειστές, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με το κολύμπι στους εξωτερικούς χώρους σε θάλασσες, λίμνες και ποτάμια. Τίποτα, εκτός από την επιθυμία να υποφέρετε από υποθερμία.

Virtual πάρτι με φίλους

Στο μυαλό σας: μια διαδικτυακή συνάντηση με φίλους καθώς πίνετε το κρασί σας και συζητάτε. Στην πραγματικότητα: άνθρωποι που μιλούν ο ένας πάνω στον άλλον και σταματούν για να ζητήσουν από παιδιά και συζύγους να σταματήσουν να μιλούν.

Μια πολυτελή αγορά

Με το μέλλον τόσο αβέβαιο, η επιθυμία να αγοράσετε κάτι ακριβό ήταν συντριπτική. Αγοράστε τώρα, ανησυχήστε για τον λογαριασμό αργότερα, ήταν το σύνθημα. Αγόρασα ένα Mini Cooper 18.000 λιρών μέσω τραπέζης. Το λατρεύω, αλλά έχω οδηγήσει συνολικά 300 μίλια από τότε που το αγόρασα πριν από πέντε μήνες.

Χρησιμοποιήστε τη φράση νέα κανονικότητα

Εκτός αν είναι μέρος του παιχνιδιού με το ποτό, που πίνετε ένα σφηνάκι όταν το ακούτε στην τηλεόραση. Είναι ενοχλητικό και δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό για το πώς ζούμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις