Μπάιντεν – ΗΠΑ: Διορίζει σε θέσεις συμβούλων κορυφαίους συνεργάτες του

ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν – ΗΠΑ: Διορίζει σε θέσεις συμβούλων κορυφαίους συνεργάτες του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Μπάιντεν - ΗΠΑ: Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ προχωρά στον σχεδιασμό του παρά την άρνηση Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του

17.11.2020 | 22:31

Μπάιντεν – ΗΠΑ: Με κορυφαία στελέχη του προεκλογικού του επιτελείου αλλά και τον Δημοκρατικό Βουλευτή και αστέρα των Δημοκρατικών Σέντρικ Ρίτσμοντ συνεχίζει τη στελέχωση του Λευκού Οίκου ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, παρά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί επισήμως την ήττα του και να ξεκινήσει η διαδικασία μετάβασης. Ο Μπάιντεν προανήγγειλε την αξιοποίηση συνεργατών του, την ώρα που οι πιθανότητες ανατροπής του αποτελέσματος υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν όλο και πιο αδύναμες.

Σημαντική θεωρείται η αξιοποίηση του βουλευτή Σέντρικ Ρίτσμοντ, που ήταν και συμπρόεδρος της εκστρατείας του Μπάιντεν και θα παραιτηθεί από τη θέση του στη Λουιζιάνα για να αναλάβει υψηλόβαθμος σύμβουλος και διευθυντής της Υπηρεσίας Δημόσιας Διασύνδεσης του Λευκού Οίκου. Αναπληρώτρια προσωπάρχης αναλαμβάνει η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Μπάιντεν, η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλον. Θέσεις συμβούλων θα αναλάβουν οι στενοί του συνεργάτες Μάικ Ντόνιλον και Στιβ Ρικέτιόπως και η Ντέινα Ρίμας, η επικεφαλής νομική σύμβουλος της προεκλογικής ομάδας. Ήδη, έχει ανακοινωθεί ότι προσωπάρχης του Λευκού Οίκου θα αναλάβει ο Ρον Κλάιν.

Ο Τραμπ έχει μπλοκάρει την πρόσβασή Μπάιντεν στις ενημερώσεις

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται σήμερα να συζητήσει θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια με τους δικούς του συμβούλους, αντί για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αφού η κυβέρνηση Τραμπ έχει μπλοκάρει την πρόσβασή του στις διαβαθμισμένες ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως γίνεται συνήθως με τους εκλεγμένους προέδρους. Η επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών Έμιλι Μέρφι δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τον Μπάιντεν ως «προφανή νικητή», κάτι που είναι αναγκαίο ώστε να αποδεσμευθούν κονδύλια και χώρος γραφείων για τον εκλεγμένο πρόεδρο. Μια εκπρόσωπος της Μέρφι είπε ότι η επικεφαλής εφαρμόζει ό,τι συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και θα λάβει μια απόφαση μόλις ξεκαθαριστεί ο νικητής.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τη λαϊκή ψήφο με διαφορά 5,6 εκατομμυρίων ή ποσοστό 3,6%. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καταμέτρηση ακόμη συνεχίζεται. Στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, που καθορίζει τον νικητή, ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 306 ψήφους έναντι 232 του Τραμπ.

Exit mobile version