Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο 2020: Συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά στο αμερικανικό προξενείο
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο 2020: Συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά στο αμερικανικό προξενείο

Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο 2020: Τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία αιφνιδιαστικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη Πολυτεχνείο 2020: Συγκέντρωση μπροστά στο Προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ. Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες έντονες αντιδράσεις και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ κινήθηκαν αιφνιδιαστικά και κατέλαβαν το οδόστρωμα μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν για να περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση. Να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες και κρατούσαν αποστάσεις μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φώναξαν συνθήματα, ακούστηκαν συνθήματα από εκπροσώπους ενώ διαδηλωτές πυρπόλησαν και μια σημαία των ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ αψήφησε την απαγόρευση – Έκανε πορεία

Το ΚΚΕ αψήφησε τα μέτρα και την απαγόρευση για συναθροίσεις και στην Αθήνα και ανήμερα του Πολυτεχνείου και περίπου 200 άτομα, παρουσία και του Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Οι διαδηλωτές του ΚΚΕ κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ΕΛ.ΑΣ., καθώς έφτασαν μεμονομένα στο σημείο τηρώντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό, φορώντας μάσκες και διατηρώντας όσο ήταν δυνατόν αποστάσεις και στη συνέχεια σχημάτισαν ένα μικρό μπλοκ και έναν έκαναν μία μικρή πορεία.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο προχώρησαν μόνο σε συστάσεις και σε αυστηρή παρακολούθηση όσων συμμετείχαν στην πορεία.

Μάλιστα ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής της Αστυνομίας που ήταν στο σημείο, είπε πως οι διαδηλωτές θα τηρήσουν τα μέτρα και θα αποχωρήσουν.

Η πορεία του ΚΚΕ κράτησε περίπου 30 λεπτά, με τους διαδηλωτές να διαλύονται στη συνέχεια στα στενά κοντά στο Χίλτον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις