Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Μητροπολίτη Λαγκαδά: Παιδάκι φιλάει το φέρετρο – Ιερείς βγάζουν τη μάσκα
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Μητροπολίτη Λαγκαδά: Παιδάκι φιλάει το φέρετρο – Ιερείς βγάζουν τη μάσκα

Κηδεία Μητροπολίτη Λαγκαδά: Σοκαριστικές εικόνες στην κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννη - Κατάφωρη παραβίαση των μέτρων προστασίας

Κηδεία Μητροπολίτη Λαγκαδά: Απίστευτες εικόνες σημειώθηκαν στην κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό. Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό στη χώρα μας, κάποιοι ιερείς που παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού ιεράρχη δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Όπως θα δείτε, μάλιστα, και στο βίντεο, την ώρα που προσκυνούσαν την σορό του μακαριστού ιεράρχη στο σφραγισμένο φέρετρο επέλεξαν να βγάλουν τη μάσκα τους!  Μάλιστα στη μετάδοση που έγινε από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ιερέας σήκωσε στα χέρια και ένα μικρό παιδάκι να προσκυνήσει το οποίο ευτυχώς φορούσε μάσκα. Ωστόσο ο ιερέας την έβγαλε!

Αυτές οι εικόνες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, αφού την περίοδο που ο κορονοϊός είναι σε έξαρση σε όλη τη χώρα, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία, κάποιοι επιμένουν να μην τηρούν ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας, θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Λαγκαδά ήταν ο πρώτος ιεράρχης που έφυγε από τον ιό. Ο μητροπολίτης Ιερισσού είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό αλλά τον ξεπέρασε και είναι καλά πλέον στην υγεία του. Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος χωρίς ανησυχητικά συμπτώματα καθώς και ο επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. Η κατάστασή του είναι καλή και είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Θετικός και ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος ο οποίος αρνήθηκε να νοσηλευτεί.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε (01:37:12) ιερείς να βγάζουν τη μάσκα…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις