Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Eπεισόδια Πολυτεχνείο – Θεσσαλονίκη: Με δεκάδες προσαγωγές έληξε η κινητοποίηση
ΕΛΛΑΔΑ

Eπεισόδια Πολυτεχνείο – Θεσσαλονίκη: Με δεκάδες προσαγωγές έληξε η κινητοποίηση

Eπεισόδια Πολυτεχνείο - Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι και μέλη οργανώσεων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησαν το μεσημέρι πορεία προς το αμερικανικό προξενείο

Eπεισόδια Πολυτεχνείο – Θεσσαλονίκη: Με δεκάδες προσαγωγές και βεβαιώσεις παραβάσεων έληξε η κινητοποίηση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παρά την απαγόρευση συναθροίσεων, φοιτητές, εργαζόμενοι και μέλη οργανώσεων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.

Στο σημείο παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές παρατάξεις και στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος της Καρόλου Ντηλ και τους έκλεισαν το δρόμο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν επί της οδού Τσιμισκή και στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο. Οι συγκεντρωμένοι οπισθοχώρησαν προς την Αγίας Σοφίας, όπου και τελικά σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα και φώναζαν συνθήματα.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε ελέγχους

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε ελέγχους και βεβαίωναν παραβάσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδραση των συγκεντρωμένων. Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί και στους γύρω δρόμους, κυρίως επί της οδού Αγίας Σοφίας είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας ώστε να μην μπορεί να φύγει κανείς χωρίς να περάσει από αστυνομικό έλεγχο. Νωρίτερα, αστυνομικοί απέσπασαν τα πανό και τα πλακάτ από συγκεντρωμένους.

Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν σιγά σιγά τα άτομα άρχισαν να απομακρύνονται κατά τετράδες χωρίς να βεβαιώνονται παραβάσεις. Σύμφωνα με την ΓΑΔΘ, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, βεβαιώθηκαν παραβάσεις και πρόστιμα ύψους 300 ευρώ. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για μετατροπή προσαγωγών σε συλλήψεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις