Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Πολυτεχνείο – Ιωάννινα: Προσαγωγές από την αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Πολυτεχνείο – Ιωάννινα: Προσαγωγές από την αστυνομία

Επεισόδια Πολυτεχνείο - Ιωάννινα: Δύο άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο - Προσαγωγές από την αστυνομία

Επεισόδια Πολυτεχνείο – Ιωάννινα: Επεισόδια, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί αμαύρωσαν τις φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα Ιωάννινα. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 17.00 στην πλατεία ηρώων Πολυτεχνείου, όπου επρόκειτο να γίνει κατάθεση στεφάνων από το Εργατικό Κέντρο, εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, όταν μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων κατέβηκαν από τον λόφο Βελισσαρίου και εισήλθαν στην πλατεία. Ακολούθησαν βίαιες συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ υπήρξαν και δεκάδες προσαγωγές.

Παράλληλα μέλη συνδικάτων κατέβηκαν στη λεωφόρο Δωδώνης, ενώ μία ολιγομελής ομάδα φοιτητών κινήθηκε από τον χώρο της φοιτητικής εστίας στη Δόμπολη, όπου έλαβε χώρα συμπλοκή με δυνάμεις των ΜΑΤ. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν δύο νεαροί και διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Η κατάθεση στεφάνων τελικά πραγματοποιήθηκε αρκετή ώρα μετά και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα με το Εργατικό Κέντρο να παραμένει επί της λεωφόρου Δωδώνης για λίγη ώρα, φωνάζοντας συνθήματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και συνθήματα καταδικαστικά για όλα όσα συνέβησαν σήμερα στα Γιάννενα. Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου θα μεταβούν στο Αστυνομικό Μέγαρο, προκειμένου να ζητήσουν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, είχαν εγκλωβίσει διαδηλωτές και διενεργούν ελέγχους.

Νωρίτερα, περίπου 150 μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σωματείων πραγματοποιήσαν συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην οδό Τσιμισκή με σκοπό να φτάσουν στο Αμερικανικό Προξενείο, «σπάζοντας» την απαγόρευση συναθροίσεων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Καρόλου Ντηλ ενώ άλλες δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις