Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Πολυτεχνείο 2020: Ένταση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στον Σταθμό Λαρίσης
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Πολυτεχνείο 2020: Ένταση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στον Σταθμό Λαρίσης

Επεισόδια Πολυτεχνείο 2020: Τουλάχιστον εκατό αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στον Βύρωνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατευθύνθηκαν και μπήκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να το έχουν κυκλώσει

Επεισόδια Πολυτεχνείο 2020: Τουλάχιστον εκατό αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στον Βύρωνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατευθύνθηκαν και μπήκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να το έχουν κυκλώσει. Παράλληλα, περίπου πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν γύρω στις 15:30 στον σταθμό Λαρίσης. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ενταση στο κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ

Νωρίτερα, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας, με συγκρούσεις μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο, με επίκεντρο την οδό Πανεπιστημίου, όπου στα Προπύλαια έκαναν συγκέντρωση μέλη του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γ.γ. γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.  Άγνωστο πως ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε έξι προσαγωγές.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι 200 άνθρωποι έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια, παρά τις απαγορεύσεις.  Όπως εκτιμάται, τα επεισοδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.  Λίγο μετά τις 2.30 ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων, με χρήση δακρυγόνων, αλλά και με εκτόξευση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ.  Στη συνέχεια  το επίκεντρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο πριν από τις 3.30, ωστόσο σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας.

Αντεξουσιαστές και φοιτητές με κράνη και ρόπαλα στο ΑΠΘ

Και στην συμπρωτεύουσα, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική είσοδο των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας την κινητοποίηση της αστυνομίας, που μετέβη στο σημείο με δυνάμεις της.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ αυτών αντεξουσιαστές και φοιτητές φορούν μάσκες, κάποιοι κράνη και κρατούν ρόπαλα, ενώ στην είσοδο έχουν αναρτήσει μεγάλο πανό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση να πραγματοποιήσουν πορεία για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στην περιοχή βρίσκονται διμοιρίες της αστυνομίας και δικυκλιστές αστυνομικοί που έχουν αποκλείσει κάθε σημείο διέλευσης προς το πανεπιστημιακό campus, το οποίο βρίσκεται κοντά στις Φοιτητικές Εστίες. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ένταση με τους αστυνομικούς να παρακολουθούν από απόσταση τις κινήσεις τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις