Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Αντώνης Γεωργιάδης θάνατος: «Έφυγε» ο μακροβιότερος Έλληνας προπονητής
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αντώνης Γεωργιάδης θάνατος: «Έφυγε» ο μακροβιότερος Έλληνας προπονητής

Αντώνης Γεωργιάδης θάνατος: Με 586 αγώνες ως προπονητής είναι ο Έλληνας τεχνικός με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Αντώνης Γεωργιάδης θάνατος: «Πεθαίνει κάποιος όταν οι άλλοι τον ξεχνούν», λέει ο λαός μας για κάποιον που ήταν καλός άνθρωπος και όλοι τον  αγαπούσαν. Το ίδιο λένε σήμερα όλοι και στην ποδοσφαιρική σκηνή του τόπου μας, που από χθες είναι στην κυριολεξία πιο φτωχή. Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με πάθος και αγάπη το ποδόσφαιρο, αλλά πάνω από κάθε τι άλλο το υπηρέτησε τίμια, γράφοντας την δική του ιστορία, ο προπονητής που κέρδισε νίκες, πρωταθλήματα και κύπελλα, που έγραψε θριάμβους δίνοντας χαρά σε εκατομμύρια φιλάθλων, ο Αντώνης Γεωργιάδης, δεν υπάρχει πια ανάμεσα μας. Έφυγε από κοντά μας την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 85 ετών και αναπαύεται πλέον στην γειτονιά των Αγγέλων.

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ο Αντώνης Γεωργιάδης με την φιλοσοφία του για την μπάλα και με τις πρωτότυπες ιδέες του ανέβασε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο δυο κλικ πιο ψηλά για εκείνα τα χρόνια! Όλοι σήμερα μιλάνε με θαυμασμό για το σπουδαίο έργο που άφησε ως κληρονομιά στις ομάδες που εργάστηκε ο αείμνηστος Δραμινός προπονητής. Είναι αλήθεια πως ο Αντώνης Γεωργιάδης, που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας της πόλης που γεννήθηκε, της Δράμας, έγραψε την δική του ιστορία στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Μάλιστα ως ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό, το 1954, το 1958 και το 1959!

Η καριέρα του ως προπονητή

Την καριέρα του ως προπονητής ο αείμνηστος Αντώνης Γεωργιάδης άρχισε στα 31 του! Ανέλαβε την Ελπίδα Δράμας, στην οποία έμεινε από το 1961 μέχρι και το 1963! Αφού έγραψε μια σπουδαία πορεία σε πολλές ομάδες το 1984 ανέλαβε την ΑΕΚ! Και το 1985 πήγε για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, στον οποίο ξαναπήγε το 1993. Στους ερυθρόλευκους ο Αντώνης Γεωργιάδης έκανε εντυπωσιακή πορεία και έγραψε την δική του ιστορία. Πρέπει να σημειώσω πως υπήρξε και προπονητής της Εθνικής μας ομάδος, ενώ έκλεισε την καριέρα του το 1996 στον Πανηλειακό του Πύργου.

Η καριέρα του σταμάτησε απότομα γιατί τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πηγαίνοντας για τον Πύργο. Ο Αντώνης Γεωργιάδης που με 586 αγώνες ως προπονητής σε πάγκους πολλών ομάδων, είναι ο Έλληνας τεχνικός με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Δείτε ακόμη

Τέταρτο κρούσμα, αναβολή στα ματς με Μπάρτσα, Βιλερμπάν
Πνέουν μένεα στον μπασκετικό Παναθηναικό για τον εξοβελισμό από το “project Βοτανικός”
Αρνητικά τα τεστ στην ΑΕΚ όλα υπό έλεγχο για το ματς με τη Σολέ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις