Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Αγγλία: “Sir Luis” loading
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Αγγλία: “Sir Luis” loading

Φόρμουλα 1 - Αγγλία: Βουλευτές ζητούν να λάβει «εθνική αναγνώριση» ο Χάμιλτον και να χριστεί ιππότης μετά την κατάκτηση του 7ου τίτλου και την ισοφάριση του ρεκόρ του Σουμάχερ

Φόρμουλα 1 – Αγγλία: Μέλη του αγγλικού κοινοβουλίου ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, να προτείνει τον Λιούις Χάμιλτον για ιππότη. Μάλιστα, θέλουν να λάβει «εθνική αναγνώριση» μετά την κατάκτηση του 7ου παγκόσμιου τίτλου του. Που συνοδεύτηκε και από την ισοφάριση του ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο κοινοβουλευτικός Πρέσβης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, Σερ Τζέφρι Ντόναλντσον συμφώνησε: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε».

Μάλιστα, θέλουν να στείλουν και σχετική επιστολή στον Μπόρις Τζόνσον αυτή την εβδομάδα. Ακόμα, ο Ντόναλντσον δήλωσε: «Η κοινοβουλευτική ομάδα όλων τον κομμάτων για την Φόρμουλα 1 υποστηρίζει την επιλογή να πάρει ο Λιούις Χάμιλτον την εθνική αναγνώριση. Την επιβράβευσης των καταπληκτικών κατορθωμάτων του για τον Βρετανικό μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Φόρμουλα 1 – Αγγλία: “Εξωπραγματικά κατορθώματα”

Ακόμα, το BBC αναφέρει πως έχει δει μία επιστολή, που στάλθηκε στον Πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα από το κοινοβούλιο για τα θέματα της Φόρμουλα 1 και το οποίο έγραφε: «Γράφουμε για να σας ενθαρρύνουμε να προτείνετε στην Αυτού Μεγαλειοτάτη Βασίλισσα να στεφθεί ιππότης». Και συνεχίζει: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Λιούις έχει επιδείξει τα εξωπραγματικά του κατορθώματα στο πεδίο του. Έχει χρησιμοποιήσει αυτά  και την προσωπική του εμπειρία για να βοηθήσει άλλους. Είναι τιμή για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο πρόεδρος του αγγλικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, έγραψε στον Τζόνσον: «Για πολλά χρόνια η Βρετανία οδηγούσε τον κόσμο σε επίπεδο κατασκευαστών στην Φ1 και παρήγαγε σπουδαίους οδηγούς. Μπορούμε να επιβραβεύσουμε τον καλύτερο όλων. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε, από το να δώσουμε στον Χάμιλτον την τιμή του ιππότη».

Δείτε ακόμη:

Τέταρτο κρούσμα, αναβολή στα ματς με Μπάρτσα, Βιλερμπάν
Πνέουν μένεα στον μπασκετικό Παναθηναικό για τον εξοβελισμό από το “project Βοτανικός”
Συγχαρητήρια Φαντ Σχιπ και στροφή στον “τελικό” με Σλοβενία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις