Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Πολυτεχνείο: «Ο Μητσοτάκης να αποσύρει την αντισυνταγματική διάταξη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Πολυτεχνείο: «Ο Μητσοτάκης να αποσύρει την αντισυνταγματική διάταξη»

Τσίπρας Πολυτεχνείο: Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεχνητή ένταση με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

Τσίπρας Πολυτεχνείο: Επίθεση στην κυβέρνηση για τη απόπειρα κλιμάκωσης «μιας τεχνητής έντασης με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το περιστύλιο της Βουλής και κάλεσε επίσης τους πολίτες να μην μετέχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο.

«Καλούμε (τον κ. Μητσοτάκη) να αποσύρει αυτή την αντισυνταγματική διάταξη. Καλούμε επίσης τους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα τους καλούμε να μη συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φέτος ή σε εκδηλώσεις που δεν θα είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της δημόσιας Υγείας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, που αναφέρθηκε και στην επικοινωνία του με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το ζήτημα.

«Η κυβέρνηση, χωρίς κανέναν λόγο και ενώ γνωρίζει ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης 8 μήνες έχουν δείξει τη μέγιστη υπευθυνότητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αποφάσισε όχι το δρόμο του διαλόγου, όχι να συνεννοηθεί μαζί μας, αλλά με το αποφασίζουμε και διατάζουμε, μία αντισυνταγματική διάταξη για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι κανείς δεν είχε πρόθεση να θέσει σε δεύτερη μοίρα την προστασία της δημόσιας Υγείας, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση «βλακώδη, αχρείαστη και προβοκατόρικη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο θα γιορτάσει συμβολικά την επέτειο»

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα βγήκε να κάνει μια δήλωση μιλώντας δήθεν ενωτικά, απέναντι στο διχασμό που ο ίδιος όμως δημιούργησε. Για ακόμη μία φορά προανήγγειλε τη θέση και τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας και μας κάλεσε να πάμε έξι αρχηγοί και η Πρόεδρος, επτά, να καταθέσουμε λουλούδια, παραβιάζοντας δηλαδή την ίδια τη διάταξη που ο ίδιος ανακοίνωσε χθες», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας πανικό στον κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο θα γιορτάσει συμβολικά την επέτειο και δεν θα βρεθεί στον χώρο του Πολυτεχνείου μετά από 47 χρόνια, καθώς δεν μπορεί να γιορτάζεται «σε ένα στρατόπεδο καταστολής με την παρουσία εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανδρών των ΜΑΤ». Αντιπροσωπεία του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως και μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973 θα μεταβεί στον χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Ταυτόχρονα, σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε νομό, πενταμελής αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στεφάνι, τηρώντας τα μέτρα. «Διότι για εμάς ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι ένας αγώνας που δεν τελειώνει. Είναι διαρκής, είναι ένας αγώνας που αφορά κάθε μέρα στο σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις