Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολυτεχνείο 2020: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο 2020: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά

Πολυτεχνείο 2020: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο 2020: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν έπρεπε να έχει πολώσει την κατάσταση και χαρακτήρισε λάθος το χειρισμό του. Παράλληλα η η κυρία Γεννηματά τόνισε πως «πρέπει να σταματήσει εδώ να μην έχουμε χειρότερα». Η κυρία Γεννηματά θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Γεννηματά, επανέλαβε τη θέση του ΚΙΝΑΛ για τις επιδημιολογικές συνθήκες και διατύπωσε ξανά την πολιτική καταδίκη ΚΙΝΑΛ προς τον αυταρχισμό. «Κάθε κόμμα θα επιλέξει τον τρόπο που θα κλιμακώσει αντίδρασή του απέναντι στον αυταρχισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Γεννηματά. Η κ.Γεννηματά επιμένει στη θέση της όπως την έκανε γνωστή την Κυριακή, ότι «εμείς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε ζωές ανθρώπων». Αύριο αντιπροσωπεία από τον γραμματέα ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου και τον εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη, θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

«Εμείς κρατάμε στάση ευθύνης, σοβαρότητας. Το ΚΙΝΑΛ δεν θα παίξει αυτές τις κρίσιμες ώρες με τη φωτιά. Οι εκδηλώσεις μνήμης του πρέπει να αφουγκράζονται αγωνίες ελληνικού λαού, στο όνομα του οποίου έγινε η εξέγερση. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο με χίλιους νεκρούς. Η ΝΔ επέλεξε να στήσει χειρισμό σύγκρουσης ακόμη και για το αυτονόητο. Με δήθεν επίδειξη ισχύος να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Το χορό της όξυνσης έσυρε προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας τα κόμματα σε αναμέτρηση αντί να επιλέξει συνεννόηση και διάλογο. Ο κ.Μητσοτάκης καταφεύγοντας στο αποφασίζομεν και διατάσσομεν φέρει την κύρια ευθύνη. Δεν συναινούμε σε κείμενα που ουσιαστικά επικροτούν επιλογή κομμάτων (ΚΚΕ ΜΕΡΑ 25 για πραγματοποίηση πορείας) σε αντίθεση με τη στάση μας. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει οπορτουνισμό του αφού δεν συμφωνεί με πορεία αλλά συνυπογράφει το κείμενο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις