Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Διαζύγιο Κούστα – Γιαννικοπούλου: “Βόμβα” από τον Άρειο Πάγο για τον εφοπλιστή
LIFESTYLE

Διαζύγιο Κούστα – Γιαννικοπούλου: “Βόμβα” από τον Άρειο Πάγο για τον εφοπλιστή

Διαζύγιο Κούστα - Γιαννικοπούλου: Δικαστική δικαίωση για τη Σοφία Γιαννικοπούλου – στο σίριαλ της πολύχρονης δικαστικής της διαμάχης με τον πρώην σύζυγό της, Γιάννη Κούστα– αποτελεί η απόφαση του Αρείου Πάγου και αφορά το διαζύγιό τους.

Διαζύγιο Κούστα – Γιαννικοπούλου: Ο «πόλεμος» των Κούστα, η νομική διαμάχη που ξεκίνησε με το χωρισμό του πρώην ζευγαριού, Γιάννη Κούστα και Σοφίας Γιαννικοπούλου συνεχίζεται στα δικαστήρια με το θέμα της διατροφής να έχει πάει πλέον στον Αρειο Πάγο. Επί της αγωγής που άσκησε τον Ιούλιο του 2015 η Σοφία Γιαννικοπούλου σε βάρος του Γιάννη Κούστα για επιδίκαση διατροφής για την ίδια ατομικά και τα παιδιά της, ο Γιάννης Κούστας ισχυρίστηκε ότι η Σοφία Γιαννικοπούλου δεν δικαιούται διατροφής ατομικά διότι κατά τη διάρκεια του γάμου υπέπεσε σε «παραπτώματα» τα οποία προκάλεσαν και τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης. Εν ολίγοις ισχυρίστηκε ότι αναγκάσθηκε να διακόψει την έγγαμη συμβίωση από «εύλογη αιτία», ώστε να αντικρούσει την αξίωση της πρώην συζύγου του για διατροφή.

Για να θεμελιώσει την «εύλογη αιτία» επικαλέσθηκε διάφορα περιστατικά και μαρτυρίες για να πλήξει το ήθος, την πίστη και τη αφοσίωση της Σοφίας Γιαννικοπούλου στο γάμο τους, τα οποία περιστατικά είχε ήδη προβάλει και στην αγωγή του σε βάρος της Σ. Γιαννικοπούλου για την ανάκληση των δωρεών στις οποίες είχε προβεί κατά τη διάρκεια του γάμου τους, αλλά και στην πρώτη αγωγή διαζυγίου που είχε ασκήσει με νομική βάση τον ισχυρισμό κλονισμό του γάμου.

Την τελευταία αυτή αγωγή δεν συζήτησε ποτέ, αλλά προτίμησε να συζητήσει τη δεύτερη αγωγή που άσκησε με βάση το τεκμήριο της διετούς διάστασης η οποία έγινε δεκτή και εκδόθηκε το διαζύγιο. Οι παραπάνω αγωγές του Γιάννη Κούστα προσκομίστηκαν ως σχετικά επίσης κατά την εκδίκαση της αγωγής διατροφής.

Τόσο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (ΜΠΑ 626/2017), όσο και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (ΜΕφΑΘ 3977/2018) έκριναν αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Γιάννη Κούστα και δέχθηκαν:

(α) ότι ο Γιάννης Κούστας διέκοψε την έγγαμη συμβίωση χωρίς εύλογη αιτία, αφού εκείνος άσκησε αγωγή σε βάρος της Σοφίας Γιαννικοπούλου, ζητώντας τη λύση του μεταξύ τους γάμου και ότι συνεπώς η Σοφία Γιαννιπούλου δικαιούται διατροφής ατομικά για την ίδια, χωρίς να συντρέχουν περιστάσεις που να επιβάλλουν την παύση ή τη μείωση της διατροφής της.

(β) ότι τα περιστατικά όλα που επικαλέσθηκε ο Γιάννης Κούστας σχετικά με τη συμπεριφορά, το ήθος, και τη συνεισφορά (απιστίες, αδιαφορία για τον ίδιο και τα παιδιά τους, κακές σχέσεις της Σ. Γιαννικοπούλου με τους γονείς του και τα παιδιά του από τον πρώτο γάμο, υπερέκθεση της στα μέσα και διάθεση αυτοπροβολής, υπερβολικές σπατάλες, έκλυτος βίος και πολλά άλλα) της Σοφίας Γιαννικοπούλου κατά τη διάρκεια του γάμου τους κρίθηκαν αβάσιμα και μη πειστικά.

Χαρακτηριστική είναι η σχετική κρίση του Εφετείου Αθηνών: «Επομένως στην προκειμένη περίπτωση η ευθύνη της διακοπής της έγγαμης συμβιώσεως βαρύνει τον εναγόμενο και στοιχειοθετείται αντιστοίχως εύλογη αιτία για τη διάσπαση στο πρόσωπο της ενάγουσας, χωρίς τη συνδρομή περιστάσεων που να επιβάλλουν την παύση ή τη μείωση της διατροφής της, αφού ο σχετικός περί του αντιθέτου ισχυρισμός του εναγομένου, πέραν της ρηματικής του διατυπώσεως, ουδέν αξιόλογο και πειστικό ουσιαστικό έρεισμα ευρίσκει στο παραπάνω αποδεικτικό υλικό και είναι απορριπτέος κατ’ ουσία»

Οι κρίσεις αυτές κατέστησαν αμετάκλητες μετά την απόρριψη της αιτήσεως αναίρεσης που άσκησε ο Γιάννης Κούστας ενώπιον του Αρείου Πάγου, με την οποία προσέβαλε τις άνω κρίσεις του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου.

Για μία ακόμη φορά ο Άρειος Πάγος, με την υπ’ αριθμ. 1126/2020 απόφασή του, απέρριψε τους σχετικούς ισχυρισμούς του Ιωάννη Κούστα και συνεπώς κρίθηκε αμετάκλητα ότι εκείνος διέκοψε την έγγαμη συμβίωση χωρίς εύλογη αιτία, καθώς και ότι όλοι οι ισχυρισμοί του περί έκλυτου βίου και κακής συμπεριφοράς της Σ. Γιαννικοπούλου είναι απολύτως αβάσιμοι. Ο 65χρονος Γιάννης Κούστας είναι παντρεμένος με την 28χρονη Δήμητρα Μέρμηγκα από τον Ιούνιο του 2018 κι έχουν μαζί μια κόρη, την Κατερίνα.

Γιάννης Κούστας: Μια ζωή γεμάτη ένταση

Για την ιστορία, να θυμίσουμε πως ο Ιωάννης Κούστας είναι γεννημένος το 1956 και ήδη 64 ετών, αλλά ιδιαίτερα αθλητικός και εύρωστος και πως κατάγεται από ένα χωριό της Φωκίδας, την Αρτοτίνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Imperial της Βρετανίας όπου απέκτησε το διδακτορικό του. Ο πατέρας του, Δημήτρης, το 1987 του παρέδωσε τον απόλυτο έλεγχο της Danaos, που εκείνη την εποχή διαχειριζόταν τρία πλοία φορτηγά, τα οποία ουσιαστικά εκτελούσαν δρομολόγια τακτικών γραμμών.

Με τον Γιάννη Κούστα λίγα χρόνια αργότερα η Danaos απογειώθηκε, ενώ έγινε εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Και ενώ οι σπουδές και οι δουλείες ήταν τόσο απαιτητικές, εκείνος έκανε τον πρώτο του γάμο με την αριστοκρατική Γκρέτα Καρμπονάρο, ύστερα από έναν μεγάλο και νεανικό έρωτα. Καρπός αυτού του έρωτα είναι οι δυο του γιοι, Δημήτρης και Ρομπέρτο.

Με αυτήν την σύζυγο διατηρεί πλέον άριστες σχέσεις με κοινό τους τόπο το ενδιαφέρον πάντα για το καλύτερο στις ζωές των γιων τους.

Η Σοφία

Ο γάμος τότε είχε διακοπεί με την εισβολή ενός ερωτικού σίφουνα στη ζωή του. Η Σοφία Γιαννικοπούλου, όπως λεγόταν όταν τη γνώρισε, ήταν καταλυτική για τη ζωή του. Αν και παντρεμένος με δύο παιδιά, ο εφοπλιστής που είχε την ικανότητα να ισορροπεί τη γνώση ανάμεσα στις εξελίξεις στη ναυτιλία, το real estate και το σύμπαν, τη θεωρία των χορδών ή της μαύρης ύλης, γοητεύτηκε όταν γνώρισε την αφοπλιστικά αισθησιακή ηθοποιό των βιντεοταινιών, τόσο ώστε να χωρίσει με την Ιταλίδα σύζυγο και να παντρευτεί εκείνη.

Καλλίγραμμη, με ταμπεραμέντο, αισθαντική, δε δίσταζε να ιππεύσει, με το μπικίνι της μόνο, ένα λευκό άτι σε κοσμοπολίτικη παραλία, ή φορώντας τα σινιέ της μίνι να ανεβεί και χορέψει καυτά τσιφτετέλια πάνω στα τραπέζια των trendy κοσμοπολίτικων στεκιών.

Η σχέση του καθηγητή – πάμπλουτου και της ανήσυχης καλλιτεχνικά μελαχρινής γυναίκας, που αποκορύφωμα της υποκριτικής ταινίας υπήρξε το «Ρόκας 14 και ο πρώτος μπουτάκια», όπου ήταν πρωταγωνίστρια η Σοφία Αλιμπέρτη, στο πλευρό του Σταθέστερ Ψαλτόνε ή Στάθη Ψάλτη, αλλά που και η δική της αισθαντική παρουσία έκανε αίσθηση.

Ο Ιωάννης Κούστας διεκδίκησε την ευτυχία του και παντρεύτηκε, προς μεγάλη έκπληξη του κοινωνικού του κύκλου, την όμορφη καλλιτέχνιδα, τον Ιούνιο του 1996, στη Βάρκιζα, με μια τελετή και μια δεξίωση παραμυθένια, με χολιγουντιανές πινελιές αντίστοιχες των σινεφίλ ενδιαφερόντων της νύφης, που για μεγάλο διάστημα σε αυτό το έγγαμο κεφάλαιο της ζωής της, θα γινόταν πρωταγωνίστρια και των κοσμικών στηλών για την όλο θηλυκότητα, κέφι, αμεσότητα, διάθεση για γλέντι συμπεριφορά της.

Πάρτι, μπουζούκια, δεξιώσεις, διακοπές που έμοιαζαν ατελείωτες, δώρα αμύθητης αξίας, από ακίνητα μέχρι πολυτελή αυτοκίνητα, δύο κόρες. Η Σοφία Κούστα, όπως γνώρισε την τελικά την πολυπόθητη δημοσιότητα, βγήκε από τη ζωή του εφοπλιστή και επιστήμονα, μετά από ένα πλήθος εξωδίκων, ασφαλιστικών μέτρων, δικαστικών αιθουσών, δημοσιευμάτων, χαρακτηρισμών όπως «το διαζύγιο της οργής» και «Κούστας εναντίον Κούστα».

Το πολύκροτο διαζύγιο μαίνονταν στα δικαστήρια και στις συζητήσεις των κοσμικών κύκλων, όταν ο Γιάννης Κούστας συνάντησε την 23χρονη, τότε, Δήμητρα Μέρμηγκα και ήρθε ο μεγάλος -παρά τη μικρή ηλικία της κοπέλας- έρωτας…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις