Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Moderna εμβόλιο κορονοϊού: Το σχόλιο του Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer
ΚΟΣΜΟΣ

Moderna εμβόλιο κορονοϊού: Το σχόλιο του Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer

Moderna εμβόλιο κορονοϊού: Είμαι κατενθουσιασμένος που ακούω τα καλά νέα για το εμβόλιο της Moderna, έγραψε ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer.

Moderna εμβόλιο κορονοϊού: Ο αγώνας τον φαρμακευτικών εταιρειών για το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό δεν θα μπορούσε να μην διακατέχεται από την ευγενής άμιλλα, κάτι το οποίο απέδειξε Ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, που σχολίασε τις θετικές ανακοινώσεις που έκανε η Moderna για το δικό της εμβόλιο κατά του φονικου ιού. “Είμαι κατενθουσιασμένος που ακούω τα καλά νέα που βγαίνουν από το πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολίων COVID19 της Moderna”, έγραψε στο twitter ο Ελληνας Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer. Όπως αναφέρει: “Οι εταιρείες μας μοιράζονται έναν κοινό στόχο – να νικήσουν αυτή την τρομερή ασθένεια – και σήμερα συγχαίρουμε όλους στη Moderna και μοιραζόμαστε τη χαρά των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων τους”.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσεται από τη Moderna είναι “αποτελεσματικό κατά 95%”, ανακοίνωσε πριν από λίγο η εταιρεία με βάση τα αποτελέσματα της Φάσης 3.

Τι έδειξαν οι δοκιμές

Ειδικότερα σύμφωνα με τις αναλύσεις ενός δειγματολογίου 95 ασθενών με κορονοϊό, το εμβόλιο της Moderna αποδείχτηκε πως είναι αποτελεσματικό κατά 94,%. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να καταθέσει αίτηση για και χορήγηση άδειας για την έγκριση του εμβολίου από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Τα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Moderna γνωστοποιούνται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Pfizer ότι βρίσκεται λίγο πριν την παραγωγή ενός εμβολίου που υπόσχεται μεγάλη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian το εμβόλιο της Moderna θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι αυτού της Pfizer εφόσον στις δοκιμές συνεχίσει να αποδεικνύεται αποτελεσματικό έναντι του κορονοϊού. Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να φυλάσσεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας, μεταξύ -70 και -80 βαθμών Κελσίου, για να διατηρείται σταθερή η χημική του σύνθεση.

Αντίθετα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Moderna έχει εξελίξει περαιτέρω τη βιωσιμότητα του δικού της εμβολίου υποστηρίζοντας μπορεί να αποθηκευτεί για 30 ημέρες σε θερμοκρασίες από 2 έως 8 βαθμών Κελσίου διατηρώντας τη χημική του σύνθεση ενώ μπορεί ακόμα να αποθηκευτεί και για έξι μήνες στους -20C.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις