Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατροί Παπανικολάου κορονοϊός: «Μην φέρνετε άλλους ασθενείς με τον ιό»
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατροί Παπανικολάου κορονοϊός: «Μην φέρνετε άλλους ασθενείς με τον ιό»

Γιατροί Παπανικολάου κορονοϊός: Έντεκα διευθυντές κλινικών στο νοσοκομείο Παπανικολάου προσυπογράφουν ανακοίνωση ενόψει της αυριανής εφημερίδας - Οι κλίνες του νοσοκομείου για ασθενείς με κορονοϊό είναι 100% γεμάτες

Γιατροί Παπανικολάου κορονοϊός: «Μην μας υποχρεώνετε να μπούμε στο τραγικό δίλημμα της επιλογής ασθενών», είναι το μήνυμα έντεκα διευθυντών σε κλινικές του νοσοκομείου Παπανικολάου, που απευθύνουν κραυγή αγωνίας ενόψει και της αυριανής εφημερίας. Το νοσοκομείο «δεν δύναται να δεχθεί άλλους ασθενείς με κορονοϊό», αναφέρουν οι έντεκα διευθυντές σε ανακοίνωση που προσυπογράφουν, μετά και συνάντησή τους με το εργασιακό σωματείο. Όπως αναφέρουν και οι 43 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό είναι 100% γεμάτες, τα υπόλοιπα νοσήματα αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν πια και πως το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό έχει φθάσει στα όριά του.

«Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα μας το νοσοκομείο μπήκε στην πρώτη γραμμή και νοσήλευσε ήδη τεράστιο αριθμό ασθενών με Covid σε κλίνες νοσηλείας και στις ΜΕΘ» σημειώνουν οι διευθυντές των κλινικών, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο νοσηλεύει ήδη περισσότερους ασθενείς με Covid από όσους μπορεί πλέον να διαχειριστεί» . Επιπλέον, «οι ιδιώτες ιατροί κλήθηκαν σε εθελοντική βοήθεια προς το ΕΣΥ με αμοιβές υπερδιπλάσιες των γιατρών του ΕΣΥ, ενέργεια απόλυτα προσβλητική για τους υπηρετούντες».

«Γιατροί όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων κλήθηκαν με “εντέλλεστε” να καλύψουν τους ασθενείς με Covid» καταγγέλλουν οι διευθυντές λέγοντας πως ήδη άρχισαν να παραιτούνται ειδικευόμενοι γιατροί σε πολλές κλινικές, ενώ καλούν «να σταματήσει η καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη μας». «Μην μας υποχρεώνετε να μπούμε στο τραγικό δίλημμα της επιλογής ασθενών. Χρειαζόμαστε έτοιμες λύσεις τώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά οι προτάσεις των έντεκα διευθυντών

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1. Άμεση ανακοίνωση ότι το νοσοκομείο μας αδυνατεί από δω και πέρα να δεχθεί και να νοσηλεύσει νέα περιστατικά Covid.

2. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ , για να καλυφθεί, έστω προσωρινά, το τεράστιο έλλειμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας , αλλά και νοσηλείας ασθενών με covid παρέχοντας κλίνες και ΜΕΘ.

3. Άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424 , Λοιμωδών και Παναγία .

4. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων που υπηρετούν σήμερα.

5. Άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές στο νοσοκομείο και αν χρειαστεί με επιπλέον κίνητρα.

6.Δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές

7. Να σταματήσει η καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

8. Να αναληφθούν ουσιαστικές δράσεις που οδηγούν σε άμεσες και μόνιμες λύσεις, ώστε να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ασθενών προς το ΕΣΥ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ .

ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ.

1.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΩΡΛ

2.ΧΛΩΡΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ

3.ΑΣΤΕΡΗ ΔΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

4.ΣΕΡΑΣΛΗ ΕΥΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ

5.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

6.ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β’ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

7.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

8.ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

9.ΗΛΙΑ ΤΑΣΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ

10.ΦΑΝΤΕΛ ΕΛΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ

11.ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις