Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – θλίψη: “Εφυγε” ο Γεωργιάδης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – θλίψη: “Εφυγε” ο Γεωργιάδης

Ποδόσφαιρο - θλίψη: Πέθανε στα 85 του ο ρέκορντμαν των πάγκων Αντώνης Γεωργιάδης νικημένος από πολυετή προβλήματα υγείας

Ποδόσφαιροθλίψη: Φτωχότερο από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από την ζωή ο Αντώνης Γεωργιάδης σε ηλικία 85 ετών (γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1935 στην Δράμα). Ο παλαίμαχος τεχνικός αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Αντώνης Γεωργιάδης είναι ο Έλληνας προπονητής με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού ως προπονητής είχε 586 αγώνες. Ενώ, και ως ποδοσφαιριστής είχε κάνει αξιόλογη καριέρα, φτάνοντας σε τρεις τελικούς κυπέλλου με την φανέλα της Δόξα Δράμας.

Ποδόσφαιρο – θλίψη: Η καριέρα του

Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε σε ηλικία 31 ετών και στην μεγάλη καριέρα του προπόνησε αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Άρη, τον ΟΦΗ αλλά και την Λάρισα. Ενώ, είχε αναλάβει την θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού από το 1989 έως το 1992. Το τιμόνι της ΑΕΚ ανέλαβε την σεζόν 1984-85, ενώ στον Ολυμπιακό πήγε την αμέσως επόμενη σεζόν, ενώ τον ανέλαβε ξανά και το 1993. Με την Εθνική ως προπονητής είχε 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 10 ήττες σε 30 αγώνες.

Η προπονητική του καριέρα έλαβε άδοξα τέλος την σεζόν 1996. Ο κ. Γεωργιάδης είχε ένα σοβαρό τροχαίο, που του προκάλεσε αρκετά προβλήματα υγείας και έτσι τέλειωσε την καριέρα του στον Πανηλειακό. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη (18/11) στον Κόκκινο Μύλο και θα είναι σε στενό οικογενειακό κύκλο. Σύσσωμος ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου έσπευσε να αποχαιρετίσει τον θρυλικό Έλληνα προπονητή.

Δείτε ακόμη:

Και η Βρετανία μετά τη Ρωσία διεκδικεί το Euro 2021
Διπλό 1-0 στην Πορτογαλία με Καντέ η Γαλλία
Τσιμίκας: Στο γήπεδο την ανωτερότητά μας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις