Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία κορονοϊός – λοκντάουν: Πιθανώς ως την άνοιξη οι περιορισμοί
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία κορονοϊός – λοκντάουν: Πιθανώς ως την άνοιξη οι περιορισμοί

Γερμανία κορονοϊός - λοκντάουν: Ο Βαυαρός Μάρκους Ζέντερ ζητά μάλιστα είτε μια παράταση των περιορισμών είτε την επιβολή ακόμη πιο αυστηρότερων μέτρων.

Γερμανία κορονοϊός – λοκντάουν: Παρά το lockdown που έχει επιβληθεί από τις αρχές Νοεμβρίου για ολόκληρο το μήνα, η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 στη Γερμανία δεν έχει περιοριστεί. Το κρατικό ινστιτούτο λοιμωξιολογίας Ρομπερτ Κοχ ανακοίνωσε το πρωί 16.967 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, την περασμένη Κυριακή ήταν 16.017. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, «υπό την παρούσα κατάσταση δεν θα πρέπει να αναμένονται χαλαρώσεις» από την αυριανή τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Στην ημερησία διάταξη είναι η αξιολόγηση των περιορισμών που ισχύουν αυτό τον μήνα.

Η οικονομία δεν αντέχει εναλλασσόμενες καταστάσεις

Την ίδια άποψη με τον κ. Ζάιμπερτ εκφράζουν πολλοί πρωθυπουργοί. Ο Βαυαρός Μάρκους Ζέντερ ζητά μάλιστα είτε μια παράταση των περιορισμών είτε την επιβολή ακόμη πιο αυστηρότερων μέτρων. Όπως ενδεικτικά δηλώνει στην κυριακάτική Bild, «όποιος χαλαρώσει νωρίς, ρισκάρει τα Χριστούγεννα.» Η απόφαση της επιβολής lockdown τον Νοέμβριο είχε ληφθεί με το σκεπτικό να μειωθούν οι ρυθμοί διάδοσης της πανδημίας για να μπορέσουν οι πολίτες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς.

Αυτή η προοπτική τίθεται εν αμφιβόλω. Μιλώντας στην Bild ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ υποστηρίζει ότι οι περιορισμοί θα συνεχιστούν για τους «επόμενους τέσσερις ως πέντε μήνες.» Μέχρι στιγμής βλέπει “ελάχιστα περιθώρια” για το άνοιγμα εστιατορίων και κινηματογράφων. Στόχος είναι να αναχαιτιστεί αποτελεσματικά το κύμα των λοιμώξεων. Όπως επισημαίνει, η Γερμανία δεν μπορεί να αντέξει μια κατάσταση όπου συνεχώς θα επιβάλλονται και θα ανακαλούνται περιορισμοί για την οικονομία.

Δείτε ακόμη
Στη δίνη του Covid η Ευρώπη – Σε lockdown οι περισσότερες χώρες
«Ξαφνικά, η μοίρα αυτής της χώρας ήταν στα χέρια μας» – Το ευφάνταστο βίντεο για την πανδημία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις