Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράταση λοκντάουν Ελλάδα: Πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση λοκντάουν Ελλάδα: Πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα

Παράταση λοκντάουν Ελλάδα: Αυτή την εβδομάδα θα φανεί αν θα μπούμε σε τροχιά εξόδου ή παράτασης του καθολικού lockdown στη χώρα.

Παράταση λοκντάουν Ελλάδα: Καθοριστική για την περαιτέρω πορεία της κρίσης αλλά και για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο μέτωπο των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο. Με βάση τα μαθηματικά μοντέλα των επιδημιολόγων στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι στις επόμενες ημέρες θα δούμε από τη μία πλευρά να μειώνονται τα κρούσματα αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν αυξημένοι οι αριθμοί των διασωληνωμένων αλλά και των νεκρών.

Ο Βασίλης Κικίλιας χθες εξήγησε ότι για να βγούμε από το lockdown, θα πρέπει τα κρούσματα να πέσουν στα 500 και το ξεκλείδωμα της χώρας θα γίνει σταδιακά και με τεράστια προσοχή. Βέβαιο είναι ότι η χρήση της μάσκας θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική παντού και σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο υπάρχει αισιοδοξία να κάνουμε Χριστούγεννα με μια μορφή… κάποιας κανονικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στο καλό σενάριο στις γιορτές θα υπάρχουν περιορισμοί και δεν είναι βέβαιο πως θα δούμε ανοιχτά καταστήματα της εστίασης. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες και με τους φίλους μας ή μόνο με τους στενούς συγγενείς. Και βέβαια σε κάθε περίπτωση ξεχνάμε τα κάλαντα όπως τα ξέραμε με τα παιδιά να πηγαίνουν στις γειτονιές από σπίτι σε σπίτι, όπως είπε άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Δείτε το βίντεο:
Δείτε ακόμη
Τι έλεγε πριν μερικές ημέρες ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για την πανδημία
Εκπρόσωπος Τύπου Ιερώνυμου: “Υπάρχουν παραφωνίες που δεν πρέπει να παρασύρουν τους πιστούς”
Αναβαθμίζεται το 13033: Έρχεται και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα
Σε καραντίνα ο Θεοδωρικάκος -Είχε επαφή με κρούσμα
435 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, 405 στην Αττική
Νέο σοκ με 71 νεκρούς σε μία ημέρα – 392 οι διασωληνωμένοι
Σε καθολικό lockdown η Θεσσαλονίκη
Απογοητευτικά τα αποτελέσματα του lockdown στη Γερμανία – Μέτρα μέχρι την άνοιξη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις