Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κλείσιμο σχολείων – ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς κανένα σχέδιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείσιμο σχολείων – ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς κανένα σχέδιο

Κλείσιμο σχολείων - ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση συνεχίζει ακόμα και τώρα χωρίς κανένα σχέδιο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του

Κλείσιμο σχολείων – ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση συνεχίζει ακόμα και τώρα χωρίς κανένα σχέδιο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του. Ειδικότερα δηλώνει, ότι η κυβέρνηση «ανοιξε τα σχολεία χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς μαζικά διαγνωστικά τεστ και με αυξημένο αριθμό μαθητών εν μέσω πανδημίας, αγνοώντας τα αυτονόητα αιτήματα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών» και πως «ενώ μέχρι χθες η υπουργός απέρριπτε ενδεχόμενο κλεισίματος των δημοτικών, ισχυριζόμενη πως δεν υπάρχει καμία σχετική εισήγηση της Επιτροπής, σήμερα ανακοίνωσε το κλείσιμό τους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «τα δημοτικά κλείνουν πάλι και ακόμα οι μαθητές ακόμα περιμένουν μάσκες και τηλεκπαίδευση» και σημειώνει πως «το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προετοιμάσει τα σχολεία τις ημέρες του lockdown για σωστό άνοιγμα αυτή τη φορά, χωρίς νέες τραγελαφικές παλινωδίες».

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τα νέα έκτακτα μέτρα για τα σχολεία, στο πλαίσιο των πιο δραστικών μέτρων για τον περιορισμό της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία Δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών έγιναν στο Υπουργείο Υγείας, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Πιο συγκεκριμένα:

-Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.
-Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.
-Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

– Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΡΤ που φιλοξενεί εκ νέου την προβολή των εκπαιδευτικών μαθημάτων. Θα ανακοινωθεί αύριο το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών.

– Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – θυμίζω ότι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Γιατί προκρίθηκε το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο; Για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ. Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις