Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεραμέως live – Δημοτικά Σχολεία: Οι ανακοινώσεις της υπουργού
ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Κεραμέως live – Δημοτικά Σχολεία: Οι ανακοινώσεις της υπουργού

Κεραμέως live - Δημοτικά Σχολεία: Νέα μέτρα προ των πυλών για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει προκαλέσει το 2ο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Κεραμέως live – Δημοτικά Σχολεία: Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το υπουργείο Υγείας τις ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής και προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτών λαμβάνουν μέρος η αρμόδια υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Το κλίμα για τις επικείμενες ανακοινώσεις προετοίμασε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως από τα 23 μέλη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, τα 15 εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και 8 πρότειναν να περιοριστούν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αποφασίζει πάντοτε με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι το ποσοστό των κρουσμάτων στα σχολεία ανέρχεται μόλις στο 0,1% του συνολικού πληθυσμού, θα πρέπει να υπάρξει ανάσχεση της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται γύρω από τις σχολικές μονάδες, με σκοπό να βγει η χώρα σε συντομότερο χρόνο από τα αυστηρά μέτρα.

Δείτε ακόμη
Aκόμη 13 νεκροί το βράδυ στη χώρα- Έσπασε το φράγμα των 1.000 θυμάτων
Πέθανε από κορονοϊό ο 51χρονος ιατρός της Βουλής – Εξιτήριο στη σύζυγό του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις