Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εστίαση – Κίνημα Αλλαγής: Καταθέτει προτάσεις για το θέμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εστίαση – Κίνημα Αλλαγής: Καταθέτει προτάσεις για το θέμα

Εστίαση - Κίνημα Αλλαγής: «Να σκοτωθούμε μεταξύ μας για να δούμε πώς θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που καταστρέφονται σήμερα» είχε αναφέρει η Φώφη Γεννηματά την Πέμπτη στη Βουλή και για το θέμα της εστίασης

Εστίαση – Κίνημα Αλλαγής: Συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη των εργαζόμενων στην Εστίαση, καταθέτει το Κίνημα Αλλαγής. Η αναφορά της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά την Πέμπτη στην Βουλή, σε κλάδους που καταστρέφονται από τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, ήταν ενδεικτική, «εμείς σήμερα θα γυρίσουμε στα σπίτια μας και ξέρουμε ότι κάποια θέματα τα έχουμε λυμένα. Για κάποιους άλλους δεν ισχύει αυτό. Να σκοτωθούμε μεταξύ μας για να δούμε πώς θα στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που καταστρέφονται σήμερα».

Σε βίντεο διάρκειας ενάμιση λεπτού, το Κίνημα Αλλαγής, υπογραμμίζεται ότι 80.000 επιχειρήσεις και 330.000 εργαζόμενοι πλήττονται σοβαρά. Προτείνουν, ειδικό πρόγραμμα 1 δις ευρώ στήριξης του κλάδου, που θα δοθεί με βάση τη μείωση του κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων. Επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων για 6 μήνες. Επιδότηση ενοικίου από το κράτος κατά 40% για 6 μήνες. Μεταφορά υποχρεώσεων προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες έως τις 30 Απριλίου του ’21. Μείωση καταβολής τελών στους Δήμους και αναστολή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Καββαθάς: «Μια στις 3 επιχειρήσεις μπορεί να μην ξανανοίξει»

Mετά το lockdown μπορεί 1 στις 3 επιχειρήσεις στην εστίαση να μην ξανανοίξει, επισήμανε, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς. «Όσο διαρκεί το lockdown και όσα δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την εστίαση, η οποία είναι ο κλάδος που επλήγη περισσότερο από όλες, 1 στις 3 επιχειρήσεις μπορεί να μην μπορούν να ανοίξουν μετά το lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Καββαθάς, «όσο παρατείνεται το lockdown, οι επιχειρήσεις θα έχουν τεράστια προβλήματα. Είναι τελείως ξένο προς τις συνήθειές μας μια επιχείρηση να μη λειτουργεί αλλά να καλείται να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Από ποια έσοδα όμως;». Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εστίασης μεταξύ των οποίων είναι η ρευστότητα και η επιδότηση θέσεων εργασίας σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών. Ακόμα, υποστήριξε ότι το 20-25% του κλάδου της εστίασης κάνουν take away και delivery. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, πολλοί καταστηματάρχες ξεκινούν τώρα τη διαδικασία των delivery, ωστόσο, πολλές φορές δεν υπάρχει ανταπόκριση και το σταματούν άμεσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις