Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί να μάθω αραβικά: Τα επαγγελματικά πλεονεκτήματα
PLUS

Γιατί να μάθω αραβικά: Τα επαγγελματικά πλεονεκτήματα

Γιατί να μάθω αραβικά: Αν γνωρίζετε αγγλικά, κινέζικα, ισπανικά και αραβικά, θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε με την πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γη

Γιατί να μάθω αραβικά: Αν γνωρίζετε αγγλικά, κινέζικα, ισπανικά και αραβικά, θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε με την πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γη. Συγκεκριμένα, η αραβική γλώσσα είναι μία από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης για μαθήματα αραβικής γλώσσας, ειδικά στην Ευρώπη.

Η μελέτη των Αραβικών μπορεί να φαίνεται δύσκολη λόγω των διαφορών της με τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Ωστόσο, από επαγγελματική άποψη, η γνώση της αραβικής γλώσσας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε κατά την αναζήτηση και την υποβολή αίτησης για εργασία. Γιατί αραβικά και όχι άλλη γλώσσα; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν συμμετέχετε στη δημοσιογραφία, τη διπλωματία, τις επιχειρήσεις, τη βιομηχανία, την οικονομία, την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες πληροφοριών ή τις αεροπορικές εταιρείες. Τα παγκόσμια γεγονότα των τελευταίων χρόνων έχουν κάνει πολλούς ανθρώπους να ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αραβίας και ως εκ τούτου να μάθουν και τη γλώσσα.

Η εκμάθηση της αραβικής γλώσσας είναι πολύ συνδεδεμένη με τη στρατηγική σημασία της γλώσσας. Εκείνοι που την μιλούν, μειώνουν το πολιτισμικό και γλωσσικό χάσμα που υπάρχει μεταξύ γεωγραφικά χωρισμένων εθνών. Όσον αφορά τις αραβικές χώρες, υπάρχουν πολλές μη λεκτικές πολιτισμικές διαφορές που πρέπει να ξεπεραστούν και μιλώντας την ίδια γλώσσα αυτό διευκολύνεται, κυρίως σε επαγγελματικά περιβάλλοντα και αντικρούοντα συμφέροντα.

Τα αραβικά είναι η 5η γλώσσα που ομιλείται στον κόσμο, με περισσότερα από 280 εκατομμύρια ομιλητές. Είναι η επίσημη γλώσσα σε 23 χώρες (εκτός από άλλες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας): Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Μπαχρέιν, Τσαντ, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κομόρες, Ιράκ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανος, Ομάν, Παλαιστίνη, Κατάρ, Συρία, Σομαλία, Σουδάν, Τυνησία, Υεμένη και Τζιμπουτί. Η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, αλλά υπάρχουν αραβικοί ομιλητές σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις