Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 2020 πληρωμή: Πότε θα δοθεί – Ποιοι θα το πάρουν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 2020 πληρωμή: Πότε θα δοθεί – Ποιοι θα το πάρουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 2020 πληρωμή: Χριστουγεννιάτικο επίδομα για χιλιάδες νοικοκυριά ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

14.11.2020 | 10:16

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 2020 πληρωμή: Χριστουγεννιάτικο επίδομα για χιλιάδες νοικοκυριά ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ειδικότερα μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για έκτακτο επίδομα ευάλωτων νοικοκυριών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ποιοι θα πάρουν το επίδομα για τα Χριστούγεννα, αλλά και το ύψος του, θα εξαρτηθεί από τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και θα εξειδικευτεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει να δοθεί το επίδομα τα Χριστούγεννα:

-Σε όσους λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

-Στους μακροχρόνια άνεργους, που έχουν μείνει εκτός επιδότησης, από προηγούμενα μέτρα στήριξης

-Στους χαμηλοσυνταξιούχους, με αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ, οι οποίοι έμειναν εκτός αναδρομικών

-Δώρο Χριστουγέννων σε νοσηλευτές και γιατρούς

Εξάλλου, και στην πρώτη φάση της πανδημίας, χορηγήθηκε έκτακτο δώρο Πάσχα. Τότε είχε δωθεί σε γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και στην Πολιτική Προστασία.

Ενισχυμένο το δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους σε αναστολή

Εισηγήσεις για την καταβολή ολόκληρου του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω πανδημίας, δέχεται το Μαξίμου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο κοστολογεί μια τέτοια προοπτική υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους σε αναστολή, στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού, όπως συνέβη με το δώρο Πάσχα.

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο αποδειχτεί ανέφικτο, ενδέχεται να υπάρξει «κόφτης» στους δικαιούχους ολόκληρου του δώρου, που θα περιλαμβάνει τους μόνο χαμηλόμισθους (έως 1.000 ευρώ μικτά). Υπενθυμίζεται πως το κράτος θα καταβάλει το ποσό που του αναλογεί από το δώρο για το διάστημα που οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε αναστολή.

Υπενθυμίζεται πως το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ανάλογα με τις ημέρες εργασίας από τον Μάιο έως και το τέλος Δεκεμβρίου κάθε έτους. Είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Όσοι έχουν εργαστεί γι’ αυτό το διάστημα, λαμβάνουν ολόκληρο το δώρο.

Exit mobile version