Γηροκομείο Αγρίνιο κορονοϊός: Εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Αγρίνιο κορονοϊός: Εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Γηροκομείο Αγρίνιο κορονοϊός: Θετικές δυο νοσηλεύτριες - Σε έλεγχο υποβάλλονται 80 τρόφιμοι και 32 εργαζόμενοι

14.11.2020 | 16:20

Γηροκομείο Αγρίνιο κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο Γηροκομείο Αγρινίου, καθώς προέκυψαν δυο κρούσματα κορoνοϊού σε νοσηλεύτριες που εργάζονται στη δομή. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε στο ίδρυμα και με rapid τεστ λαμβάνει δείγμα από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται με τη διαδικασία να είναι σε εξέλιξη και να αναμένεται να ολοκληρωθεί τις απογευματινές ώρες. Συνολικά, σύμφωνα με το agrinionews, σε έλεγχο θα υποβληθούν 80 τρόφιμοι και 32 εργαζόμενοι. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τη στιγμή που νοσηλεύτρια υποβλήθηκε σε τεστ μετά από τη λήξη της άδειάς της και βρέθηκε θετική.

Rapid test σε Λάρισα και Ξάνθη

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε πως δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσω από το Ι.Χ. αυτοκίνητο, πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε Λάρισα και Ξάνθη. Οι έλεγχοι λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση και την πρόληψη της διάδοσης του ιού.

Άλλωστε, η εξάπλωση της Covid-19 παρατηρείται πλέον σ’ όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, χθες, ανακοινώθηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε πέντε περιφερειακές ενότητες.

Θεσσαλονίκη 825
Αττική 697
Λάρισα 197
Πέλλα 148
Μαγνησία 103

Exit mobile version