Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Κωσταντινούπολη: Πολ ποζίσιον ο Στρολ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Κωσταντινούπολη: Πολ ποζίσιον ο Στρολ

Φόρμουλα 1 - Κωσταντινούπολη: Έγραψε ιστορία, πρώτη pole της καριέρας του - Δίπλα του  στο γκριντ με το δεύτερο χρόνο ο Μαξ Φερστάπεν της Ρεντ Μπουλ

Φόρμουλα 1Κωσταντινούπολη: Έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη ο Λανς Στρολ! Ο Καναδός πιλότος της Ρέισινγκ Πόιντ πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του, αφού κατάφερε να κάνει τον καλύτερο γύρο στο τέλος. Πίσω του τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν της Ρεντ Μπουλ με διαφορά 0.290 δευτερολέπτων.  Ενώ, την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο έτερος πιλότος της Ρέισινγκ Πόιντ, Σέργιο Πέρεζ, ο οποίος ήταν 1.556 δευτερόλεπτα αργότερος από τον συμπαίχτη του.

Πίσω από τον Πέρεζ βρέθηκαν οι Άλεξ Άλμπον της Ρεντ Μπουλ και ο Ντανιέλε Ρικιάρντο της Ρενό. Η Μερσεντές βρέθηκε σε κακή κατάσταση και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την pole position. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Λούις Χάμιλτον τερμάτισε στην 6η θέση. Ενώ, ο συμπαίχτης του και ανταγωνιστής για τον τίτλο, Βάλτερι Μπότας κατέλαβε στην 9η θέση.

Φόρμουλα 1 – Κωσταντινούπολη: Συγκίνηση

Ο Στρολ ήταν εμφανώς συγκινημένος, αφού ερχόταν από μία δύσκολη περίοδο. Θυμίζουμε, είχε νοσήσει κορωνοϊό. Μετά τις δοκιμές δήλωσε: “Δεν μπορώ να το χωρέσω σε λόγια αυτή τη στιγμή. Είμαι σοκαρισμένος! Δεν περίμενα να είμαστε εδώ. Στην τελευταία προπόνηση υπήρχαν αρκετά πράγματα, για τα οποία δεν ήμασταν σίγουροι αν θα προκριθούμε. Δεν δείχναμε ανταγωνιστικοί”.

Ενώ, πρόσθεσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Έδεσα όλα τα κομμάτια στον γύρο. Ο Βάλτερι (σ.σ. Μπότας) γύρισε μπροστά μου και είχα μόνο ένα γύρο για να τα καταφέρω. Όμως, τα πήγα πολύ καλά σε όλες τις στροφές. Είναι ο καλύτερος τρόπος να επιστρέφεις μετά από μερικές δύσκολες εβδομάδες. Μετά το Μουτζέλο ήταν μία πολύ δύσκολη διαδρομή, ωστόσο αισθάνομαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή”.

Φόρμουλα 1 – Κωσταντινούπολη: Κακή μέρα για Φεράρι

Η Ρέισινγκ Πόιντ σε μία πολύ επεισοδιακή μέρα κατάφερε να ξεχωρίσει και έγραψε ιστορία. Η pole position του Στρολ ήταν η πρώτη στην ιστορία της. Ενώ, θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-2, αν δεν κατάφερνε ο Φερστάπεν να πλασαριστεί στην 2η θέση. Την υπόλοιπη δεκάδα συμπληρώνουν οι Όκον (7ος), Ραϊκόνεν (8ος) και Τζιοβινάτσι (10ος).

Η Φεράρι βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα και οι οδηγοί της έμειναν εκτός δεκάδας. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέλαβε την 12η θέση, ενώ ο Τσάρλς Λεκλέρκ έμεινε στην 14η θέση. Εξίσου κακές εμφανίσεις έκαναν και οι οδηγοί της Μακλάρεν. Ο Λάντο Νόρις πήρε την 11η θέση και ο συμπαίχτης του Κάρλος Σάινθ  την 13η θέση.

Δείτε ακόμη:

Ανανέωσε στον ΠΑΟ ως το 2024 ο Σένκεφελντ
Μιλάνε για τριετή επέκταση ΑΕΚ και Λιβάγια
Αλλαγή υγειονομικού πρωτοκόλλου στη Σούπερ Λιγκ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις