Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων – δικαιούχοι: Ενδεχομένως σήμερα οι ανακοινώσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων – δικαιούχοι: Ενδεχομένως σήμερα οι ανακοινώσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων - δικαιούχοι: Πρόσθετη ενίσχυση στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης.

13.11.2020 | 11:00

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων – δικαιούχοι: Θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, ενδεχομένως και σήμερα, η οικονομική ενίσχυση για τους αδύναμους που προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορά στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Στην εν λόγω προαναγγελία προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως θα είναι μία πρόσθετη ενίσχυση. Θα αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί με μέτρα στήριξης αν και έχουν δεχθεί πλήγμα. Και ξεκαθάρισε πως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας όπως για παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν υποστεί πλήγμα.

Σε ερώτημα για τους μακροχρόνια ανέργους ανέφερε πως πρόκειται για κατ’ εξοχήν κομμάτι των ευάλωτων νοικοκυριών. Για τους καλλιτέχνες, ανέφερε ότι το μητρώο προχωρά και θα προχωρήσει στην καταβολή της στήριξης το Υπουργείο Εργασίας. Έχουμε βοηθήσει ως τώρα την κοινωνία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις που πλήττονται, ανέφερε. Εκτίμησε πως θα υπάρχει δυναμική ανάκαμψη από τα μέσα του επόμενου χρόνου και μετά. Με τη βοήθεια και των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των απωλειών της κρίσης, αλλά και των πολλών επενδύσεων που ετοιμάζονται.

Για τα τέλη κυκλοφορίας

“Θα πάμε σε μία πολύ καλύτερη εποχή αλλά θέλει σύνεση και σωφροσύνη μέχρι να τελειώσει ο διάολος που λέγεται κορονοϊός” που δείχνει όπως είπε πρωτοφανή έξαρση διεθνώς. Έφερε παράδειγμα το πώς πηγαίνει η Τσεχία που ενώ είχε πάει πολύ καλά στο 1ο κύμα τώρα παλεύει.

Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν απέκλεισε αλλά είπε πως “δεν το έχουμε συζητήσει” αναφερόμενος σε ερώτημα περί πιθανής μείωσης λόγω του lockdown.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version