Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σουηδία κορονοϊός νέα: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία κορονοϊός νέα: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Σουηδία κορονοϊός νέα: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι συγκρίσιμος με τα 4.697 κρούσματα που είχαν καταγραφεί στις αρχές του Νοεμβρίου

Σουηδία κορονοϊός νέα: Η Σουηδία κατέγραψε 5.990 νέα κρούσματα κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, τον μεγαλύτερο αριθμό από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας της χώρας. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι συγκρίσιμος με τα 4.697 κρούσματα που είχαν καταγραφεί στις αρχές του Νοεμβρίου.

Οι θάνατοι του τελευταίου 24ώρου ανήλθαν σε 42. Η κατά κεφαλήν αναλογία των θανάτων στην Σουηδία είναι πολλαπλάσια των γειτονικών της χωρών της Βόρειας Ευρώπης, αλλά χαμηλότερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία. Η Σουηδία υιοθέτησε ανορθόδοξη στρατηγική από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού, με την αποφυγή επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

 

Νορβηγία: Η SeaDream σταματά κρουαζιέρα στην Καραϊβική λόγω κορονοϊού

Στο μεταξύ νωρίτερα ανακοινώθηκε πως η SeaDream Yacht Club σταμάτησε κρουαζιέρα της στην Καραϊβική ύστερα από αρκετά θετικά τεστ κορονοϊού μεταξύ των επιβατών. Το σκάφος SeaDream I επέστρεψε στο λιμάνι στα Μπαρμπέιντος και όλοι οι επιβάτες υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της. “Το ιατρικό προσωπικό του πλοίου διενήργησε τεστ σε όλα τα μέλη του πληρώματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά”, ανέφερε η SeaDream.

Κάποιες από τις πρώτες εστίες της Covid-19 δημιουργήθηκαν σε κρουαζιερόπλοια καθώς η πανδημία εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο νωρίτερα φέτος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν οι δραστηριότητες μεγάλου μέρους της βιομηχανίας της κρουαζιέρας. Η SeaDream Yacht Club ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να γίνει η πρώτη εταιρία κρουαζιέρας πολυτελείας που θα αρχίσει και πάλι να πλέει στις Δυτικές Ινδίες, προγραμματίζοντας 22 θαλάσσια ταξίδια από τις 7 Νοεμβρίου και ύστερα.

Αντίθετα, οι περισσότερες αμερικανικές εταιρίες κρουαζιέρας έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους έως τα τέλη του 2020, όπως ανακοίνωσε η διεθνής ένωση εταιριών κρουαζιέρας CLIA στις 3 Νοεμβρίου.

Η SeaDream Yacht Club, που ιδρύθηκε από τον Νορβηγό επενδυτή Άτλ Μπρίνεσταντ, διαχειρίζεται δύο σκάφη πολυτελείας, το καθένα με δυναμικότητα έως 112 επιβάτες. Η εταιρία δεν διευκρίνισε πόσοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο σκάφος.

Αυστρία: Οι αρχές θα κλείσουν τα σχολεία

Από εκεί και πέρα ο κορονοϊός συνεχίζει την επέλασή του και στην Αυστρία. Η χώρα θα κλείσει πιθανόν τα σχολεία και θα ενισχύσει τους περιορισμούς στις επαφές για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος OE24. Η κυβέρνηση αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα νέα μέτρα αύριο Σάββατο, προσθέτει ο ιστότοπος.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Βιέννης να ετοιμάζεται να κλείσει και τα εμπορικά κέντρα αλλά και υπηρεσίες, όπως ινστιτούτα ομορφιάς και κέντρα μασάζ. Επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, το αυστριακό δίκτυο «oe24.at» αναφέρει ότι το σκληρό lockdown θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη τα μεσάνυχτα.

Στην Αυστρία, με πληθυσμό 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 191.228 κρούσματα και 1.661 θάνατοι από επιπλοκές της νόσου Covid- 19. Από τις 31 Οκτωβρίου, ο αριθμός των ασθενών που εισήλθαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας διπλασιάστηκε σε 536.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις