Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία κορονοϊός νέα: Θετικοί, αλλά ασυμπτωματικοί νοσηλευτές εξακολουθούν να εργάζονται
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία κορονοϊός νέα: Θετικοί, αλλά ασυμπτωματικοί νοσηλευτές εξακολουθούν να εργάζονται

Γερμανία κορονοϊός νέα: Η δήλωση του Σπαν αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις υγειονομικές δομές της κραταιάς χώρας.

Γερμανία κορονοϊός νέα: Την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας στη Γερμανία λόγω της πανδημίας καταδεικνύει η δήλωση του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, ότι εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη νοσηλευτές θετικοί στον κορονοϊό, αλλά ασυμπτωματικοί, θα εξακολουθούν να εργάζονται! Η δήλωση του Γερμανού υπουργού Υγείας αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις υγειονομικές δομές της κραταιάς χώρας. «Όταν, λόγω περιπτώσεων απομόνωσης και καραντίνας μελών του προσωπικού, απουσιάζουν από ένα νοσοκομείο, ένα ιατρείο, μια υγειονομική δομή, τόσοι πολλοί ώστε να κινδυνεύει με κατάρρευση, θα πρέπει να δούμε ποια είναι η δεύτερη καλύτερη λύση», δήλωσε ο κ. Σπαν, μιλώντας σε Ημερίδα Νοσηλευτών, εξηγώντας ότι ενδεχομένως να είναι απαραίτητο όσοι απομένουν να μην τεθούν σε καραντίνα, αλλά να συνεχίσουν να εργάζονται, ενώ θα υποβάλλονται σε καθημερινό τεστ για κορονοϊό και θα χρησιμοποιούν μάσκες τύπου FFP-2.

Σε ένα επόμενο βήμα, πρόσθεσε ο κ. Σπαν, «θα μπορούσαν άτομα θετικά στον κορονοϊό να συνεχίσουν να εργάζονται με απολύτως αυστηρά μέτρα ασφαλείας» και εφόσον δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί τον Οκτώβριο στην Βαυαρία και στην Βρέμη, όπου σε κάποιες περιπτώσεις την φροντίδα ασθενών με Covid-19 είχαν αναλάβει νοσηλευτές θετικοί στον κορoνοϊό και ασυμπτωματικοί, ενώ η δυνατότητα αναφέρεται και στις οδηγίες που δόθηκαν από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», ενόψει του κινδύνου κατάρρευσης των δομών υγείας.

«Πολιτική ομολογία αποτυχίας»

Για «πολιτική ομολογία αποτυχίας» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Προστασία των Ασθενών Όιγκεν Μπρις, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ενώ ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι τόνισε ότι η απασχόληση γιατρών και νοσηλευτών μολυσμένων από κορονοϊό θα πρέπει να αποτελεί «έσχατη λύση».

«Αν δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα άλλο, είναι πάντα καλύτερα να φροντίζει έναν ασθενή ένας γιατρός θετικός στον κορoνοϊό, από το να μην τον φροντίζει κανείς», δήλωσε ο κ, Μοντγκόμερι στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix, διευκρινίζοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το προσωπικό θα πρέπει να φροντίζει αποκλειστικά ασθενείς με κορoνοϊό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις