Ναρκωτικά στον Κορυδαλλό: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά στον Κορυδαλλό: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ναρκωτικά στον Κορυδαλλό: Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

13.11.2020 | 12:04

Ναρκωτικά στον Κορυδαλλό: Ένας μεγάλος κύκλος ερευνών ξεκινά από τις Αρχές Ασφαλείας για να δοθούν πειστικές απαντήσεις στο μέγα ερώτημα πώς μπαίνουν τα ναρκωτικά στις φυλακές και ποιοι θησαυρίζουν με θύματα παγιδευμένους κρατούμενους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αφετηρία της έρευνας που θα ακολουθήσει η σύλληψη από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στο εσωτερικό των φυλακών «λευκό θάνατο» και κάνναβη, ουσίες που είχε αποκρύψει στο εσωτερικό της ζώνης του παντελονιού του. Όμως, οι αστυνομικοί της Δίωξης έγιναν τον τελευταίο καιρό αποδέκτες πληροφορίες που τον καθιστούσε ύποπτο για εισαγωγή ουσιών σε συγκεκριμένους κρατουμένους.

Έτσι, την ώρα που πήγε να αναλάβει βάρδια στο σωφρονιστικό κατάστημα, επενέβησαν, βρήκαν τις μικροποσότητες των ναρκωτικών και του πέρασαν χειροπέδες. Εκεί όμως, που έμειναν με το στόμα ανοιχτό και τα ερωτηματικά πολλαπλασιάστηκαν ήταν στην κατ’ οίκον έρευνα. Βρέθηκε ποσό άνω των 38.000 ευρώ (!) μαζί με συσκευασίες ηρωίνης βάρους 125 γραμμαρίων. Με δεδομένο ότι κι άλλες φορές έχουν κατασχεθεί ναρκωτικά στις φυλακές και ότι τον Σεπτέμβριο οι Αρχές είχαν σκάψει σε κοινόχρηστο χώρο της β πτέρυγας των φυλακών και είχαν ανασύρει θαμμένες ποσότητες ναρκωτικών, πιστεύεται ότι θα δοθούν απαντήσεις για το κύκλωμα που βρίσκεται πίσω.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι «συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, την ώρα που -εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του- επιχείρησε να εισάγει στο εν λόγω Κατάστημα Κράτησης ηρωίνη και κάνναβη».

Η σύλληψη του  πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Στην κατοχή του και από την έρευνα που επακολούθησε στην οικία και το αυτοκίνητό του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο  συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 125 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 810 γραμμαρίων, πιστόλι με 2 γεμιστήρες και δέκα δέκα φυσίγγια, αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο και 38.750 ευρώ. Ο ίδιος, κατά πληροφορίες, φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον των αξιωματικών ότι γνώριζε τι μεταφέρει στη ζώνη του.

Φέρεται να είπε ότι πριν πάει για δουλειά τον πλησίασε μια γυναίκα, του έδωσε 1000 ευρώ και του ζήτησε να μεταφέρει «κάτι» στη φυλακή. Κάτι που δεν έγινε πιστευτό από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα. Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής σε εξέλιξη βρίσκεται ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Exit mobile version