ΜΕΘ Λάρισα – κορονοϊός: Γέμισαν όλες οι κλίνες

ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΘ Λάρισα – κορονοϊός: Γέμισαν όλες οι κλίνες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΜΕΘ Λάρισα - κορονοϊός:Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση με τη ραγδαία διασπορά του κορονοϊού και στη Λάρισα, όπου χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 160 νέα κρούσματα.

13.11.2020 | 09:27

ΜΕΘ Λάρισα – κορονοϊός: Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση με τη ραγδαία διασπορά του κορονοϊού και στη Λάρισα, όπου χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 160 νέα κρούσματα. Ο Νίκος Νταφούλης γιατρός ΜΕΘ, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης. “Το Γενικό Νοσοκομείο έχει αναπτύξει το 25% των κλινών του, από τις 300 κλίνες, κλίνες COVID ή εντατικής θεραπείας. Δηλαδή, έχει 46 κλίνες απλές COVID και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 32. Επίσης έχει 20 κλίνες ΜΕΘ μόνο για κορονοϊό που είναι όλες κατειλημμένες. Από τις 79 κλίνες κενές είναι μόνο η 19 και ένα κρεβάτι κενό για COVID” είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

“Από εδώ και πέρα θα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες των πολλών κρουσμάτων”, δήλωσε ο κ. Νταφούλης, σημειώνοντας πως αν γεμίσει η Λάρισα θα πρέπει να στέλνουν ασθενείς σε άλλες πόλεις. Ο γιατρός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων με κρεβάτια και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα ώστε να συνεισφέρει στη μάχη κατά του ιού. Όπως είπε, οι γιατροί στα νοσοκομεία δεν επαρκούν και δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος για τόσους ασθενείς με COVID. Αναφορικά με τις ηλικίες των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ το 25% είναι 40άρηδες, οι περισσότεροι είναι 50-60 ετών, ενώ άνω των 80 είναι μόνο 4 με 5 άτομα.

Δείτε ακόμη
Θεσσαλονίκη: Επέμβαση της ΕΛΑΣ για συγκέντρωση νεαρών έξω από τις φοιτητικές εστίες
27.000 κρούσματα σε 12 ημέρες – Η τακτική του «ακορντεόν» στο “τραπέζι” του Μαξίμου
Οι περιοχές στην Ελλάδα που βρίσκονται στα «κόκκινα» -Μάχη για τις ΜΕΘ
Στη μάχη ιδιωτικά νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη-Το όριο κρουσμάτων για χαλάρωση μέτρων
Exit mobile version