Αθήνα

°C

Παρασκευή

30

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρουφάκης Βουλή κορονοϊός: «Εμείς θα κάνουμε πορεία για το Πολυτεχνείο -Σας προκαλώ να μας χτυπήσετε»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης Βουλή κορονοϊός: «Εμείς θα κάνουμε πορεία για το Πολυτεχνείο -Σας προκαλώ να μας χτυπήσετε»

Βαρουφάκης Βουλή κορονοϊός:  Όσον αφορά στην πανδημία ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε την άμεση ανάγκη «επίταξης των ιδιωτικών Μονάδων Υγείας της Θεσσαλονίκης», για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση

Βαρουφάκης Βουλή κορονοϊός: Από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως ανήμερα της 17 Νοέμβρη στελέχη του ΜέΡΑ25 θα πραγματοποιήσουν πορεία για το Πολυτεχνείο. Μάλιστα με το γνωστό έντονο ύφος του, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε «σας προκαλώ να έρθετε να μας χτυπήσετε». Παράλληλα επιτέθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέγοντας ας μας χτυπήσουν όπως τότε στο Εφετείο, γιατί ήμουν εκεί και είδα τι έγινε.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εάν μας επιτρέπετε με όλες τις αποστάσεις με ολιγομελή ομάδα στον χώρο του Πολυτεχνείου, τότε εμείς απαιτούμε το δικαίωμά μας να κάνουμε την πορεία. Θα είμαστε 9 άτομα, βουλευτές, χωρίς κόσμο. Σας προκαλούμε να μας χτυπήσετε».  Να υπενθυμίσουμε πως η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί, αλλά και η πορεία για το Πολυτεχνείο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας πρέπει να γίνει σήμερα

Όσον αφορά στην πανδημία ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε την άμεση ανάγκη «επίταξης των ιδιωτικών Μονάδων Υγείας της Θεσσαλονίκης», για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση. «Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει σήμερα, πριν τελειώσει αυτή η συζήτηση» είπε και αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη του καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος – όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης – αναρωτιόταν, αν η Θεσσαλονίκη θα γίνει νέα Ιταλία με εκατόμβες νεκρών. «Είναι απαράδεκτο ότι παρακαλάτε τον ιδιωτικό τομέα. Επίταξη αυτή τη στιγμή» είπε με έμφαση ο γραμματέας του ΜεΡΑ25.

«Δεν είναι ώρα να διαφωνούμε για τους αριθμούς. Έχουμε μια εκθετική εκδήλωση της πανδημίας. Δεν είμαστε εδώ για κοκορομαχίες» επισήμανε και συμπλήρωσε πως «Τον Μάρτιο σας στηρίξαμε γιατί αντίθετα με άλλους συντηρητικούς πρωθυπουργούς στην Ευρώπη, εσείς κινηθήκατε γρήγορα. Σας είχα πει όμως χρησιμοποιήσετε τους μήνες του πρώτου lockdown για να βελτιώσετε το σύστημα υγείας. Και δεν το κάνατε», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις