Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Open – Alco 2020: Προβάδισμα 15,4% για τη ΝΔ
ΓΙΑ ΤΟ OPEN

Δημοσκόπηση Open – Alco 2020: Προβάδισμα 15,4% για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση Open - Alco 2020: Στις 15,7 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Δημοσκόπηση Open – Alco 2020: Αναγκαία θεωρούν οι πολίτες την επιβολή καραντίνας για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco, για λογαριασμό του Open. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Alco, οι πολίτες κατά 72% απαντούν πως η επιβολή lockdown ήταν αναγκαία, ενώ 22% την εκτιμά υπερβολική ως αντίδραση της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα τα μέτρα, το 65% απαντά πως καθυστέρησε, ενώ 30% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απαντούν πως αντέδρασε εγκαίρως. Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται για πρώτη φορά η δυσαρέσκεια των ερωτηθέντων αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία. Συγκεκριμένα, 52% των ερωτηθέντων αναφέρει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα, ενώ 43% απαντά πως είναι.

Ωστόσο, στην ίδια δημοσκόπηση, ο δείκτης απόδοσης της κυβέρνησης παραμένει σταθερός σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, καθώς ο μέσος όρος κυμαίνεται και τον Νοέμβριο στο 5,4. Παράλληλα, η δημοσκόπηση της Alco δίνει και την εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου των πολιτών αυτή τη στιγμή.

Σε αυτήν, η ΝΔ προηγείται με 38,1%, έναντι 22,7% για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,3%, το ΚΚΕ με ποσοστό 5,9%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜεΡΑ25 με 3,1%.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Alco

Η επιλογή «άλλο» στην πρόθεση ψήφου καταλαμβάνει ποσοστό 5,2% στη δημοσκόπηση της Alco, ενώ φαίνεται πως το καταδικασμένο κόμμα της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να αποσπά το 1,1% της προτίμησης των ψηφοφόρων. Οι αναποφάσιστοι εκτιμώνται σε ποσοστό 12,3%.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Alco

Τέλος, στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, ο νυν πρωθυπουργός λαμβάνει ποσοστό 44%, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πιστώνεται ένα 23%. Κανέναν από τους δύο απαντά το 29% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις