Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία κορονοϊός νέα: Ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων περιμένει το «Robert Koch»
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία κορονοϊός νέα: Ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων περιμένει το «Robert Koch»

Γερμανία κορονοϊός νέα: Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 σε ολόκληρη την Γερμανία αυξάνεται και ότι περιμένει ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων

Γερμανία κορονοϊός νέα:  Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού σε ολόκληρη την Γερμανία αυξάνεται και ότι περιμένει ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Αναμένεται επίσης αύξηση και του αριθμού των θανάτων. Το Ινστιτούτο επαναλαμβάνει ότι είναι δυνατή η μείωση του ρυθμού εξάπλωσης της επιδημίας με την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου προειδοποίησε πως «τα μέτρα για την επιβράδυνση του ρυθμού εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού θα μας συνοδεύουν για καιρό». Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μπορεί να μειωθεί, «αν συμμαζευτούμε», πρόσθεσε. Η Γερμανία, η οποία έχει κλείσει την εστίαση και έχει απαγορεύσει τις ιδιωτικές συναθροίσεις, διαπιστώνει τα «πρώτα σημάδια» επιπεδοποίησης της καμπύλης αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο «η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή» με τα νέα 22.000 κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών, προειδοποίησε ο Λόταρ Βίλερ.

Το σύστημα υγείας θα φτάσει στα όριά του

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ενώ αναμένεται αύξηση και του αριθμού των θανάτων και το σύστημα υγείας θα φθάσει στα όριά του. «Πρέπει να αποφύγουμε επιδείνωση της κατάστασης…στόχος μας είναι να φέρουμε τα κρούσματα σε ένα επίπεδο που να μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας», τόνισε εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες αρρωσταίνουν όλο και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι αυξάνοντας την ανάγκη για κλίνες ΜΕΘ.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch υπενθύμισε τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται, από το πλύσιμο των χεριών και τον αερισμό των εσωτερικών χώρων μέχρι τον περιορισμό των επαφών και την παραμονή σε καραντίνα με την εμφάνιση και του παραμικρού συμπτώματος.

«Αυτά τα μέτρα θα μας συνοδεύουν για καιρό, ακόμη και αν έχουμε εμβόλιο», τόνισε.

Η Αγγελα Μέρκελ και επικεφαλής τοπικών αρχών θα εξετάσουν την εξέλιξη της κατάστασης την Δευτέρα και θα αποφασίσουν αν είναι αναγκαία η λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις