Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύγκρουση τάνκερ με αλιευτικό: Απετράπη η επιβίβαση Τούρκου Εισαγγελέα στο EPHESOS
ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τάνκερ με αλιευτικό: Απετράπη η επιβίβαση Τούρκου Εισαγγελέα στο EPHESOS

Σύγκρουση τάνκερ με αλιευτικό: Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία και βάση το στίγμα και την πορεία που έχει καταγραφεί ηλεκτρονική των δύο σκαφών θα εξετασθεί αν το τουρκικό αλιευτικό βρέθηκε στη ρότα του τεράστιου δεξαμενόπλοιου

Σύγκρουση τάνκερ με αλιευτικό: Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του θαλάσσιου δυστυχήματος 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκική πόλης Μερσίνη στα Άδανα όταν το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο EPHESOS συγκρούστηκε με τούρκικο αλιευτικό χθες πρωί της Τετάρτης. Οι τουρκικές αρχές προετοίμαζαν Τούρκο Εισαγγελέα να ανέβει στο πλοίο χωρίς να έχει δικαίωμα. Και αυτό γιατί το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και βάση και βάση της Διεθνής Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας αρμόδιες για την ποινική διαδικασία είναι το Flag State. Το δεξαμενόπλοιο είναι υπό ελληνική σημαία γραμμένο στο ελληνική νηολόγιο άρα αρμόδιες είναι οι ελληνικές.

Αμέσως ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αντέδρασε άμεσα, όπως αναφέρει το protothema. Ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τις επαφές μεταξύ καρτών το οποίο με τη σειρά του απέστειλε ρηματική διακοίνωση. Οι Τούρκοι έκαναν πίσω και το μόνο που ζήτησαν ήταν να ανέβει ένας τεχνικός σύμβουλος μαζί με τους Έλληνες όταν θα γίνε η εξέταση. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το απόγευμα και ο Ελληνας προξενικός Λιμενάρχης να επιβιβαστεί στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία και βάση το στίγμα και την πορεία που έχει καταγραφεί ηλεκτρονική των δύο σκαφών θα εξετασθεί αν το τουρκικό αλιευτικό βρέθηκε στη ρότα του τεράστιου δεξαμενόπλοιου και να έκανε συνεχής ελιγμούς. Το πλοίο ανήκει στην εταιρία «ANDRIAKI», συμφερόντων της οικογένειαςN.J. GOULANDRIS, έχει χωρητικότητα 165.730 τόνων και ναυπηγήθηκε το 2012. Η σύγκρουση, είχε αποτέλεσμα πέντε ψαράδες να χάσουν τη ζωή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις