Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διασωληνωμένοι Ελλάδα – κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 42χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Διασωληνωμένοι Ελλάδα – κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση 42χρονος

Διασωληνωμένοι Ελλάδα - κορονοϊός: Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα περιστατικά στην Κρήτη.

Διασωληνωμένοι Ελλάδα – κορονοϊός: Η Κρήτη είναι μια από τις περιοχές που μέχρι σήμερα δεν παρουσιάζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό. Παρά ταύτα, από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα προκύπτει ότι τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα περιστατικά στην Κρήτη.

Ενδεικτικά, χθες, ανακοινώθηκαν 56 νέα κρούσματα κορωνοϊού που κατανέμονται ως εξής:

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

Ανησυχία για τις ΜΕΘ -Διασωληνώθηκε 42χρονος

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπου οι εισαγωγές αυξάνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες του CretaPost, στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης νοσηλεύονται 11 άνθρωποι με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 9 είναι διασωληνωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι οι ΜΕΘ βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση, σε όλη τη χώρα.
Κατά την ίδια πηγή, υπάρχει μάλιστα ένας ασθενής, ηλικίας μόλις 42 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων και έχει διασωληνωθεί. Από τους 11 ασθενείς στις ΜΕΘ οι έξι νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ και οι τέσσερις είναι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο, όπως αναφέρει το CretaPost, είναι κατειλημμένες και οι 4 θέσεις της Εντατικής για κορωνοϊό με τους ασθενείς να έχουν διασωληνωθεί.
Στα Χανιά νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 42χρονος άνδρας εδώ και αρκετές ημέρες.

Αυξάνονται οι εισαγωγές στα τμήματα Covid -21χρονος νοσηλεύεται

Ραγδαία αύξηση όμως παρουσιάζουν και τα περιστατικά στις ειδικές μονάδες covid-19 των νοσοκομείων της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ήδη στο νησί νοσηλεύονται 35 άτομα στις μονάδες κορωνοϊού. Οι περισσότεροι βρίσκονται στο ΠΑΓΝΗ (12 ασθενείς) και ακολουθεί το Βενιζέλειο (7 άτομα), το Ρέθυμνο (3 άτομα), η Ιεράπετρα (3 άτομα), η Νεάπολη (2 άτομα) και ο Άγιος Νικόλαος (ένα άτομο). Ο νεότερος διασωληνωμένος είναι ο 42χρονος που αναφέρθηκε παραπάνω, ενώ ο μεγαλύτερος είναι 89 ετών.

Παρά ταύτα, ο μικρότερος ασθενής με κορωνοϊό που εισήχθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται είναι ηλικίας μόλις 21 ετών. Να σημειωθεί ότι μέχρι την Τρίτη, σύμφωνα με το cretapost, οι συνολικές ΜΕΘ στην Κρήτη ήταν 13 και μια ακόμα σε εφεδρεία. Την Τετάρτη προστέθηκαν δυο ακόμη ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι κλίνες ΜΕΘ μπορούν σε μία ώρα να φτάσουν τις 26 και σε λίγες ώρες να ξεπεράσουν τις 50.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις