Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρομοκρατία Γερμανία: Μαθητής απείλησε να αποκεφαλίσει καθηγήτριά του
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατία Γερμανία: Μαθητής απείλησε να αποκεφαλίσει καθηγήτριά του

Τρομοκρατία Γερμανία: Μνήμες από το τραγικό περιστατικό με τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί ξύπνησε η απειλή που εκτόξευσε Γερμανός μαθητής στην καθηγήτριά του

Τρομοκρατία Γερμανία: Ένας 11χρονος Μουσουλμάνος μαθητής στη Γερμανία απείλησε να αποκεφαλίσει την καθηγήτριά του, φέρνοντας μνήμες από το τραγικό περιστατικό με τον Γάλλο καθηγητή Σαμουέλ Πατί πριν από περίπου ένα μήνα στο Παρίσι.

Ο μαθητής σε δημοτικό σχολείο στο προάστιο του Βερολίνου, Σπαντάου, εξαπέλυσε την απειλή του, απαντώντας στην καθηγήτριά του, πως «θα υπήρχαν συνέπειες αν οι γονείς του δεν κατάφερναν να παρευρεθούν σε μια ζωτικής σημασίας συνάντηση με τους καθηγητές», σύμφωνα με πληροφορίες του Tagesspiegel. «Αν αυτό συμβεί σε περίπτωση που οι γονείς μου δεν εμφανιστούν, τότε θα σου κάνω το ίδιο με αυτό που έκανε το αγόρι στον καθηγητή στο Παρίσι» είπε ο 11χρονος, σκορπίζοντας τρόμο και προβληματισμό.

Προηγουμένως, ο ίδιος μαθητής είχε αναφέρει, στη διάρκεια της τήρησης ενός λεπτού σιγής για τον Πατί, πως «επιτρέπεται να σκοτώσεις κάποιον που προσβάλει τον Προφήτη, είναι κάτι φυσιολογικό». Στη συνέχεια, όταν ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τους γονείς του παιδιού για να τους ενημερώσει για τις απειλές, η μητέρα του ανέφερε πως ούτε εκείνη, αλλά ούτε κι ο πατέρας του, έχουν εξτρεμιστικές απόψεις, τις οποίες επιχείρησαν να του μεταδώσουν.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν οι ηγέες της ΕΕ προκειμένου να υπάρξει κοινή απάντηση στην ισλαμική τρομοκρατία

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν οι ηγέες της ΕΕ προκειμένου να υπάρξει κοινή απάντηση στην ισλαμική τρομοκρατία. Ευρωπαϊκή εκπαίδευση σε ιμάμηδες, καταπολέμηση των λόγων μίσους και της ισλαμικής προπαγάνδας στο Διαδίκτυο και αναμόρφωση της ζώνης Σένγκεν. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα της ευρωπαϊκής απάντησης στην ισλαμική τρομοκρατία και τη ριζοσπαστικοποίηση που πρότειναν σε τηλεδιάσκεψή τους οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστρίας και Ολλανδίας, μαζί με τους επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Αυστρία, αλλά και τρεις μέρες πριν από την επέτειο των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντήθηκαν διαδικτυακά για να τονίσουν ότι επιθυμούν μια άμεση, συντονισμένη και συστηματική ευρωπαϊκή απάντηση. Το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής Δεκεμβρίου.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε ο Γάλλος Πρόεδρος. Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει μια συστηματική προεργασία των θεσμών με ορίζοντα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου (10 και 11) που θα περιλαμβάνει ενίσχυση του αντιτρομοκρατικού οπλοστασίου της ΕΕ (επικαιροποίηση των μέτρων του 2015), ενίσχυση της συνεργασίας των υπηρεσιών ασφαλείας των κρατών-μελών της ΕΕ, συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης με έμφαση στο διαδίκτυο, αλλά και την αναμόρφωση της διάστασης ασφαλείας της ζώνης Σένγκεν, τόσο στο επίπεδο της προστασίας των εξωτερικών συνόρων, όσο και της ανταλλαγής πληροφοριών στο εσωτερικό.

Κινήσεις από Κουρτς και Μέρκελ

Από την πλευρά του ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Κουρτς, ο οποίος -σε μια συμβολική επίσκεψη- βρέθηκε στο μέγαρο τον Ηλυσίων, έδωσε έμφαση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους μαχητές που επιστρέφουν από τα πεδία των μαχών, την προστασία των συνόρων και τη διαχείριση της μετανάστευσης, αλλά και τη συστηματική καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίηση του λεγόμενου πολιτικού ισλάμ στο Διαδίκτυο και την κοινωνία.

Από την άλλη, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια μάχη του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας με την ίδια τη Δημοκρατία και όχι για κάποια αντιπαράθεση μεταξύ των θρησκειών. Η ίδια τόνισε την ανάγκη για τη συνεργασία ασφαλείας στο πλαίσιο της ζώνης Σένγκεν και την επίτευξη συμβιβασμού με τον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης το Διαδίκτυο. Υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας με τις μουσουλμανικές χώρες και τις οργανώσεις, ενώ σημείωσε και την προ ημερών αναφορά του Προέδρου Σαρλ Μισέλ σε σχέση με την προώθηση των δημοκρατικών αξιών στον ισλαμικού θρησκεύματος πληθυσμό με την εκπαίδευση των ιμάμηδων και τον έλεγχο των ισλαμικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις