Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σαουδική Αραβία – Τζέντα: Έκρηξη σε νεκροταφείο – Τουλάχιστον 4 τραυματίες
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία – Τζέντα: Έκρηξη σε νεκροταφείο – Τουλάχιστον 4 τραυματίες

Σαουδική Αραβία - Τζέντα: «Υπήρξε έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα. Υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας», δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters

Σαουδική Αραβία – Τζέντα: Έκρηξη σημειώθηκε σε εκδήλωση για την «Ημέρα Εκεχειρίας» σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στη Τζέντα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό και ενός Βρετανού υπηκόου. Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες, επικαλούμενο ελληνική κυβερνητική πηγή. «Υπήρξε έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα. Υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας», δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των τοπικών αρχών. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. «Η ετήσια τελετή για τον εορτασμό του τέλους του Παγκοσμίου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντα, την οποία παρακολούθησαν αρκετά προξενεία, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ήταν ο στόχος επίθεσης σήμερα το πρωί, η οποία τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε το υπουργείο. Στο μεταξύ, Γάλλος ανταποκριτής που εργάζεται για τη Le Figaro, ανέφερε πως «μια χειροβομβίδα εκτοξεύθηκε» μέσα στο νεκροταφείο, στη διάρκεια της τελετής. Παράλληλα, ανέφερε πως μεταξύ των τραυματιών ήταν ένας Έλληνας κι ένας Σαουδάραβας φρουρός.

https://twitter.com/Clarencewoman/status/1326447447879655425

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις