Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη κακοκαιρία: Προβλήματα στον δήμο Πλατανιά
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη κακοκαιρία: Προβλήματα στον δήμο Πλατανιά

Κρήτη κακοκαιρία: Στον επαρχιακό δρόμο Φουρνές – Μεσκλά σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, ενώ στην περιοχή του Αλικιανού ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Κερίτη.

Κρήτη κακοκαιρία: Προβλήματα, κυρίως σε σημεία της ενδοχώρας του δήμου Πλατανιά, προκάλεσαν η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις, κατά τη διάρκεια της νύκτας. Στον επαρχιακό δρόμο Φουρνές – Μεσκλά σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, ενώ στην περιοχή του Αλικιανού ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Κερίτη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης σε πολλά σημεία του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου του δήμου υπάρχουν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών στο οδόστρωμα που «κρύβουν» κινδύνους για τους οδηγούς. Ο δήμαρχος Πλατανιά καλεί τους δημότες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις. Λόγω της κακοκαιρίας, προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας, τα οποία σταδιακά αποκαταστάθηκαν.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την κακοκαιρία:

Να υπενθυμίσουμε πως χθες η Πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση για την κακοκαιρία της Κρήτης η οποία αναφέρει: «Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου 2020, το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης έχει δεχθεί 230 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο. Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής. Δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις